LLiNK

Rotterdam, 1 september 2008


-PERSBERICHT-

Nieuwe presentator en nieuwe bestemmingen in tweede seizoen 3 op Reis

Na een succesvol eerste seizoen pakken Floortje Dessing en Sebastiaan Labrie vanaf zondag 5 oktober weer hun koffers voor de tweede reeks van het LLiNK-reisprogramma 3 op Reis. Het presentatieteam krijgt versterking van LLiNK-gezicht Froukje Jansen, die in wekelijkse afwisseling met Sebastiaan Labrie de meer gangbare reisbestemmingen voor haar rekening neemt. Floortje Dessing maakt een pittige reis van Amsterdam naar Amsterdam eiland, en daarvan ziet de kijker in elke aflevering een etappe.

Amsterdam stad naar Amsterdam eiland
Amsterdam eiland geldt als een van de meest afgelegen gebieden ter wereld. Het ligt in de midden Indische Oceaan en wordt door nog geen honderd mensen bewoond. Het merendeel daarvan werkt als wetenschapper in een weerstation, waar men vanwege de grote afstand tot de bewoonde wereld goed kan bijhouden hoe vervuiling en temperatuurstijging met elkaar in verband staan. Amsterdam eiland vormt het einddoel van de lange reis die Floortje Dessing dit seizoen gaat maken. Ze vertrekt vanuit haar woonplaats Amsterdam en reist zoveel mogelijk over land. Ze bezoekt onder meer Turkije, Syrië, Israël en de Palestijnse gebieden, Saudi-Arabië, Ethiopië en Kenia. Op het Franse eiland La Réunion gaat ze aan boord van bevoorradingsschip 'Marion Dufresne'. Dit schip vaart slechts vier keer per jaar en zal haar na een wekenlange tocht brengen naar Amsterdam eiland.

Inspiratie en reistips
Makkelijker bereikbaar voor de gemiddelde toerist zijn de bestemmingen die Froukje Jansen en Sebastiaan Labrie bezoeken. Zij bedienen de televisiekijker die inspiratie op wil doen voor een volgende vakantie en geven meer praktische reistips. Zo is in de eerste aflevering een verslag te zien van de All American Holiday, die Froukje had op het schiereiland Cape Cod, aan de oostkust van Noord-Amerika. Nadat de Kennedy's hier in de jaren twintig een vakantiehuis kochten, groeide Cape Cod al snel uit tot een favoriet reisdoel voor Amerikanen. Een belangrijke trekpleister zijn de whale watch-tours vanuit Provincetown, waarmee geld wordt verdiend om onderzoek te kunnen blijven doen naar deze zoogdieren.

In aflevering twee is het de beurt aan Sebastiaan Labrie, die per motor één van de mooiste routes ter wereld volgt: de Atlantic Road. Hij ervaart de voordelen van het Noorse vrij kamperen en ziet met eigen ogen hoe Briksdalsbreen gletsjer de laatste jaren is veranderd. Andere bestemmingen die Jansen en Labrie dit seizoen aandoen zijn onder meer Slovenië, Portugal, Canada, Schotland, Italië, Zweden en Maleisië.

Aandacht voor duurzaam toerisme
Met vanzelfsprekende aandacht voor duurzaam toerisme is 3 op Reis een duidelijk LLiNK-programma. De presentatoren kiezen vaak voor kleinschalige projecten en accommodaties om zo de lokale bevolking te steunen, er is aandacht voor alternatieven voor vliegverkeer en er is volop ruimte voor natuur en milieu. Maar bovenal is 3 op Reis een inspirerend reisprogramma, dat wil laten zien hoe mooi en divers de wereld is.

3 op Reis, vanaf zondag 5 oktober 22 weken lang om 19:55 uur op Ned 3

LLiNK
LLiNK wil met haar programma's op radio, televisie, internet en met haar overige activiteiten zoveel mogelijk kijkers, luisteraars en leden informeren, inspireren en activeren om een bijdrage te leveren aan een duurzame, eerlijke en zorgzame wereld.


---


Noot voor de redactie,