Gemeente Schiedam


September

Alle jonge boekenwurmen en verhalenvertellers opgelet!

10 september 2008

Tijdens de 54ste editie van de Kinderboekenweek wordt speciaal voor jullie op zondag 5 oktober in Schiedam het KinderBoek&Bal georganiseerd! Met het thema Poëzie; Zinnenverzinzin belooft het een creatieve editie te worden vol leuke wedstrijden, workshops, populaire auteurs en spannende voorstellingen!

Zondag 5 oktober staat helemaal in het teken van avonturen, verhalen en heel veel boeken. Het KinderBoek&Bal wordt geopend met een gezamenlijke voorstelling De Diepvriesdames en is naar het verhaal van Annie M.G. Schmidt.
In de bibliotheek start vervolgens op verschillende podia het programma met diverse schrijvers en schrijfsters. Luister naar verhalen van Simone van der Vlugt die ze zelf voorleest en ontmoet Niki Smit. Heb je liever zin om mee te zingen? Dat kan bij Joris Lutz, die voorleest en zingt over de avonturen van de hond Fred uit Honderloo. Ga naar één van de workshops, waar je je eigen boekenlegger maakt, je eigen verhalen verzint en misschien win je wel een mooie prijs met een door jou geschreven gedicht! Het feest wordt afgesloten met een spetterende muziekvoorstelling van VOF de Kunst.

Het KinderBoek&Bal duurt van 12.00 tot 16.00 uur en is bedoeld voor kinderen van 6 t/m 12 jaar en hun ouders. Kaarten kosten 7,50 en zijn te koop op de website van het KinderBoek&Bal: www.kinder-boekenbal.nl Ook zijn kaarten verkrijgbaar bij de bibliotheek Waterweg, de Schiedamse boekenwinkels Post Scriptum en J.S. van Leeuwen en de kassa van het Theater aan de Schie.
Klik hier voor meer informatie.