Gemeente Hoorn


Zondag 5 oktober start Gezond en gezellig bewegen!

29 september 2008 - Op zondag 5 oktober 2008 start om 13.00 uur de campagne voor ouderen Gezond en gezellig bewegen! in sportcentrum De Opgang. Tijdens de openingsdag kunnen bezoekers mee doen met verschillende workshops, hun gezondheid testen en genieten van een optreden van de dansformatie Double V. In de actieweek van 6 tot en met 12 oktober kunnen ouderen bij vele sportaanbieders in Hoorn gratis kennismaken met verschillende manieren om te bewegen.

Koersbal Spectaculaire opening Op zondag 5 oktober opent de dansformatie Double V de campagneweek met een spectaculair optreden. Deze befaamde Hoornse dansgroep geeft na de opening een dansworkshop voor iedereen die wat pasjes wil oefenen. Dit jaar is er een aantal nieuwe doe-activiteiten aan het programma toegevoegd, zoals sjoelen, darten en schaken. Bezoekers kunnen verschillende sporten op de spelcomputer Nintendo Wii spelen. De bewegingen die gemaakt worden zijn met de spelcomputer op een monitor te zien. Ook is er een kleine kolfbaan, waarop gespeeld kan worden met kliek (slaghout) en bal tussen twee palen. Bovendien kan iedereen op 5 oktober zijn of haar gezondheid laten testen bij de Fitcheck-zuil. Deze test geeft aan hoe hoog de bloeddruk, hartslag, BMI (Body Mass Index) en het vetpercentage zijn.

Loterij Alle deelnemers krijgen een deelnemerskaart. Hierop worden de punten bijgehouden die zij bij de verschillende activiteiten en workshops verdienen. Na een bepaald aantal behaalde punten krijgt de deelnemer een lot in ruil voor de kaart. Hiermee maakt hij of zij kans op leuke prijzen. Hoe meer punten, hoe groter de kans op een prijs. De deelnemerskaart wordt in week 40 in verschillende lokale kranten gepubliceerd. Ook bij de ingang van sportcentrum De Opgang wordt de kaart uitgedeeld.

Workshops Dit jaar worden vijf workshops georganiseerd. Een van deze workshops is Tai Chi. Tai Chi kan pijnklachten en bewegingsbeperkingen verlichten en gewrichten weer soepel maken en houden. De workshop MBVO (meer bewegen voor ouderen) wordt gegeven door MBVO-docenten die gespecialiseerd en opgeleid zijn in bewegen voor ouderen. De workshop wordt afgestemd op de individuele mogelijkheden en ook lichaamshouding krijgt speciale aandacht. De andere drie workshops zijn Country line dance, Dansstijlen en 50+ zijn.

Kijk voor meer informatie over de campagneweek op www.sportopbouwwerkhoorn.nl of neem contact op met Sportopbouwwerk gemeente Hoorn, telefoon (0229) 25 26 21.