Stadsdeel Westerpark Amsterdam


Nieuw: De Westerparkse Zondagen

30 september 2008
Op zondag 5 oktober start in stadsdeel Westerpark een nieuw cultureel evenement: De Westerparkse zondagen. Een maandelijks festival in culturele instellingen, in parken, op straat, bij mensen thuis, voor iedereen uit Westerpark en ver daar buiten, met telkens een ander thema.

De eerste Westerparkse Zondag staat in het teken van `Gluren bij de buren'. Niet alleen culturele instellingen openen die dag hun deuren, ook bewoners van het stadsdeel zetten voor één dag, van 13 tot 18 uur, hun deuren wagenwijd open voor een breed publiek. Huiskamers veranderen in kleine theaters. Intieme acts worden opgevoerd door cabaretiers, singer-songwriters, performing poëts, operazangers en theatermakers. Meer dan 20 gratis voorstellingen.

Voor het totale programma en de exacte locaties zie: www.westerparkkunst.nl
Op zondag 5 okt is het dagprogramma verkrijgbaar bij het informatiepunt op het Watertorenplein (GWL-terrein).

De volgende Westerparkse Zondag is op zondag 9 november met: `Wat je van ver haalt is lekker', een eigentijds culinair programma.

Greep uit het programma `Gluren bij de buren' van 5 oktober:

Live in the Living:
Vijf huiskamers, tien singer-songwriters. Met ondermeer jazzmuzikant Corrie van Binsbergen, Habiba (finalist Grote prijs van Nederland) en muzikant Rick Treffers.

Opera uit het raam:
Opera uit het kleinste hotel van Amsterdam, hotel De Windketel. Door mezzosopraan Marianne Koopman en sopraan Nathaly de Nyft.

Cabaret:
Cabaretière Irene van der Aart geeft een meeslepende minivoorstelling in een van de huiskamers.

Q in the kitchen
Een minimusical door Quirine Melssen (operazang) en Hans Erik Dijkstra (piano)

Museum Het Schip
In de museumwoning van museum Het Schip, boegbeeld van de Amsterdamse school, vertelt tante Antje verhalen over het leven in de twintiger jaren.

High Tea
Buurtorganisatie PartYcipatie viert het einde van de Ramadan met een high tea en improvisatietheater. Voor kinderen (4-8) en hun ouders. In: Het Huis van Aristoteles.