Rijkswaterstaat oefent evacuatiemaatregel

Als innovatieprogramma van Rijkswaterstaat verkent en beproeft Wegen naar de Toekomst maatregelen die de bereikbaarheid in extreme omstandigheden moeten waarborgen, zoals bij evacuaties en evenementen.

In dit kader beproeft Rijkswaterstaat Wegen naar de Toekomst op zondag 5 oktober een evacuatiemaatregel waarbij de toegangsweg naar de A7 in beide rijrichtingen wordt ingezet. De proef vindt plaats in Groningen na afloop van de wedstrijd FC Groningen -- ADO Den Haag. Rijkswaterstaat nodigt u uit om deze praktijkproef van dichtbij mee te maken. Het programma is als volgt:

13.15 -- 13.45 uur Ontvangst met koffie

13.50 -- 14.15 uur Inleiding van Wim van den Boogaard: Programmamanager Wegen naar de Toekomst: het grote kader

Presentatie door Karel Brookhuis - Hoogleraar RijksuniversiteitGroningen proef

Presentatie van Egbert Euving -- Senior Verkeersdeskundige Rijkswaterstaat Noord Nederland; belichting verkeerssituatie

Vanaf 14.15 uur Aanschouwen verloop proef

15.00 uur Verwacht einde proef

Indien u hierbij aanwezig wilt zijn, kunt u zich aanmelden bij Jonna Brandsma (088 7982103/ 06 53862749) of jonna.brandsma@rws.nl.

In verband met de wegafzetting en het niet verstoren van de wetenschappelijke proef, dient u uiterlijk 13.45 uur aanwezig te zijn. Locatie en routebeschrijving krijgt u na aanmelding.

Camera's kunnen de wetenschappelijke proef beïnvloeden. Rijkswaterstaat stelt daarom beelden ter beschikking direct na de proef.

Voor het maken van eigen beelden kunnen we een calamiteitenscherm plaatsen waar beelden vandaan geschoten kunnen worden. Geef dit aan bij uw aanmelding.

Noot voor redacties (