Gemeente Eersel


Winnaar Kempenlandtrofee wordt bekend gemaakt op de Kempenlanddag

Op zondag 5 oktober om 13.00 uur wordt de felbegeerde Kempenlandtrofee voor de tweede keer uitgereikt op de Kempenlanddag. Mevrouw Steffens, Gedeputeerde van de Provincie Noord-Brabant, reikt de trofee uit aan een persoon of organisatie met het meest aansprekende project dat heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van Kempenland.

De toekomst van het platteland wordt steeds beter zichtbaar: diverse overheden en maatschappelijke organisaties investeren en werken samen aan een vitaal, mooi en schoon Brabants platteland, ook wel de reconstructie genoemd. Wonen, werken, leven en recreëren moeten weer in balans zijn. Een gezonde landbouw, een aantrekkelijk landschap voor bewoner en recreant én meer kwaliteit van natuur en water.

Van 12.00 tot 17.00 uur kunnen de bezoekers van de Kempenlanddag meedoen aan een wandel-, fiets- of busexcursie door het zich vernieuwende Kempenland. Ook is er een informatiemarkt en wordt de middag opgeluisterd met live-muziek van de band Ot Azoj Klezmerband (www.otazoj.nl). U kunt er genieten van een proeverij van heerlijke streekproducten en er zijn diverse activiteiten voor kinderen.

Tot nu toe zijn er 300 projecten opgestart door personen of organisaties in de zeven gemeenten van Kempenland: Goirle, Hilvarenbeek, Moergestel (gemeente Oisterwijk), Oirschot, Bladel, Eersel en Reusel-De Mierden. Zij geven samen aan Kempenland een geweldige kwaliteitsimpuls. Al deze ondernemende mensen strijden net als vorig jaar om de Kempenlandtrofee. De Gedeputeerde zal tijdens de Kempenlanddag bekend maken wie de trofee heeft gewonnen.

Hebt u zin in een verrassend middagje uit? Kom dan op 5 oktober naar de Kempenlanddag op Kaasboerderij De Ruurhoeve, Domineepad 7 in Hoogeloon (www.deruurhoeve.com). De toegang tot deze middag en de excursies zijn gratis.

Interesse? Meldt u zich dan aan voor één van de excursies. Dit kunt u doen via info@streekhuis.nl.