Persuitnodiging - Leren Ondernemenprijs 2009

03/10/2008 11:11

SenterNovem


----Persuitnodiging ---

Leren Ondernemen Prijs 2009: Minister Plasterk en minister Van der Hoeven stimuleren ondernemersschap scholieren

Op zondag 5 oktober, tussen 13.30 en 13.55 uur, zet Minister Plasterk (OCW) zijn handtekening op The Next Level-caravan. Met deze handtekening start hij de inschrijving voor de Leren Ondernemen Prijs.

De caravan is aanwezig bij de Dag van de Leraar in het openluchtmuseum in Arnhem en biedt op deze dag plek voor workshops aan leraren over ondernemersschap.

Op woensdag 8 oktober neemt Minister van der Hoeven (EZ) de beste tips over ondernemerschap in ontvangst. Deze tips krijgt zij van de leerlingen en studenten die in 2007 de Leren Ondernemen Prijs wonnen.

Deze winnaars geven zo hun ervaringen en tips door aan de leerlingen en studenten die dit jaar meedoen aan de wedstrijd. Deze bijeenkomst vindt plaats op het Binnenhof in Den Haag, tussen 09.30 en 09.45 uur.

Aanwezigheid journalisten

Het is voor journalisten mogelijk om bij een of bij beide bijeenkomsten aanwezig te zijn. Als u hierbij aanwezig wilt zijn, wordt u verzocht om een mail te sturen naar r.esselbrugge@senternovem.nl. U wordt verzocht om in deze mail aan te geven van welk medium u bent en het aantal personen waarmee u langskomt. Ook willen wij graag een mobiel nummer van u ontvangen.

Let op: op zondag 5 oktober vindt de bijeenkomst plaats in het openluchtmuseum in Arnhem aan de Schelmseweg 89 in Arnhem. De bijeenkomst van woensdag 8 oktober vindt plaats op het Binnenhof in Den Haag.

Toelichting:

Are you ready for the next level? is de teaser van de Leren Ondernemen Prijs. De Leren Ondernemen Prijs is voor leerlingen en studenten van het basisonderwijs tot en met de universiteit. Iedereen die aan een onderwijsinstelling is verbonden kan meedoen met de wedstrijd en voor iedere schoolcategorie is er een prijs van 5000 euro.

De caravan maakt een tour langs scholen om ondernemerschap te stimuleren en tips en informatie uit te wisselen. In de caravan kunnen workshops gehouden worden door ondernemers uit de buurt van de scholen. Na inschrijving ontvangt ieder team een tas boordevol nuttige materialen. De caravan wordt ingezet om meer bekendheid te geven aan ondernemerschap op scholen.

De Leren Ondernemen Prijs wordt elk jaar uitgereikt aan het team met het meest ondernemende plan of project. De Leren Ondernemen Prijs is een initiatief van het Ministerie van OCW en EZ en wordt uitgevoerd door SenterNovem. Meer informatie vindt u op www.areyoureadyforthenextlevel.nl.





http://www.areyoureadyforthenextlevel.nl