Ingezonden persbericht


Presentatrice van Jeugdjournaal leest poëzie in circuspiste

Zondag 5 oktober 2008: Het Grote Kinderpoëziecircus in Utrecht

Poëzie in het circus? (G)een gek idee! Speciaal voor de Kinderboekenweek slaat het Poëziecircus zijn tenten op in Theater Kikker in Utrecht en vult de circuspiste zondagmiddag 5 oktober met de klanken van poëzie, muziek en adembenemende circusacts. Het Grote Kinderpoëziecircus zit vol verrassingen: kunstige jongleurs! Een levende piramide! De clowneske verhalenverteller! Grommende dichters! Zingende Goudvissen! Milouska van het Jeugdjournaal leest poëzie van o.a. Annie M.G. Schmidt. En circusdirecteur Alexis de Roode blijkt ook gedichtengoochelaar te zijn. Iedereen vanaf 8 jaar is welkom. Komt dat zien! Komt dat zien!

Het thema van de Kinderboekenweek 2008 is 'poëzie'. En nergens is poëzie zo spannend als bij de voorstellingen van het Poëziecircus. Het Grote Kinderpoëziecircus laat je genieten van heel veel verschillende acts. De circusartiesten van jeugdcircus Rotjeknor uit Rotterdam laten je op het puntje van je stoel zitten. Waarna je weer lachend achterover leunt met de verhalen en gedichten van Bernhard Christiansen (die eind vorig jaar het Nationaal Kampioenschap Poetry Slam won). Marlies Somers is de stem van veel beroemde tv-figuren, en laat haar poëzie door o.a. Layla ('Winx Club') en Otto ('Rocketpower') voorlezen. De gedichten van dichter Frank van Oosterhout zijn bijzonder: je kunt ze horen én zien. De Goudvissen zorgen tussendoor voor een extra vrolijke noot met hun liedjes speciaal voor jongeren. Milouska Meulens, presentatrice van het Jeugdjournaal, leest tot slot gedichten van beroemde dichters als Willem Wilmink en Annie M.G. Schmidt. Dat alles onder toeziend oog van circusdirecteur Alexis de Roode.

Over de organisatie:
Het Poëziecircus organiseert al ruim 10 jaar diverse poëzievoorstellingen. Voor kinderen organiseert het Poëziecircus uiteenlopende activiteiten zoals poëzieworkshops, optredens van dichters en levende poëzietuinen. Op 9 november verzorgt het Poëziecircus een uitgebreid poëzieprogramma voor Culturele Zondagen. Zie ook www.poeziecircus.nl.

Zondag 5 oktober 15.00u.
Theater Kikker (Grote Zaal)
Ganzenmarkt 14, Utrecht
Entree: ¤7,50
Kaarten reserveren via kinder@poeziecircus.nl

Voor iedereen vanaf 8 jaar.