Ingezonden persbericht


Kasteeltuin Oud-Valkenburg gratis toegankelijk in kader van Molendag

Op zondag 5 oktober wordt in Limburg de jaarlijkse provinciale molendag georganiseerd. In het kader hiervan is op die dag kasteeltuin Oud-Valkenburg en de bij de tuin liggende watermolen van kasteel Schaloen gratis toegankelijk van 10.30 uur tot 16.30 uur. Er zijn enkele stands, waar bezoekers informatie kunnen krijgen over het werk dat het IVN Valkenburg aan de Geul verricht. Deze vereniging onderhoudt en beheert de tuin en de molen en zorgt ook voor openstelling ervan. Overigens is deze dag de tuin voor de laatste keer dit jaar geopend. Er is verder een stand waar men tweedehands natuurboeken kopen kan. Kinderen kunnen deelnemen aan een speurtocht met als thema weer en klimaat. De prijswinnaars van deze speurtocht worden rond 16.00 uur bekend gemaakt.

Limburgse molendag

De Limburgse Molendag schrijft geschiedenis, voor de tiende maal wordt deze speciale 'molenerfgoed' dag op de eerste zondag van de maand oktober voor het grote publiek georganiseerd. Ontspannen op de fiets of met de auto, samen op ontdekkingstocht in een van de vele molens in Limburg. De Limburgse Molendag is elk jaar weer een goede gelegenheid om eens op een leuke manier kennis te maken met een stukje van de eigen geschiedenis. Limburgse Molendag wordt dit jaar gehouden op zondag 5 oktober. Alle Limburgse molenaars doen al jaren hard hun best om dit stukje cultureel erfgoed in ere te houden. Ze hebben onze belangstelling daarbij nodig.

Kijk op www.limburgsemolens.nl om te zien welke molens op zondag 5 oktober geopend zijn. Iedereen is van harte welkom op de Limburgse molens die tijdens deze dag zijn opengesteld. De Limburgse Molendag wordt georganiseerd door het Gilde van Vrijwillige Molenaars, afdeling Limburg in samenwerking met de Molenstichting Limburg.

Het Gilde van Vrijwillige Molenaars afdeling Limburg is een onder afdeling van het Landelijke Gilde van Vrijwillige Molenaars. De afdeling Limburg telt momenteel ruim 125 leden en in totaal zijn er circa 2000 vrijwillige Molenaars aangesloten bij het Landelijke Gilde.