Ingezonden persbericht


Persbericht 2 oktober 2008
Onder embargo Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2008

Het festival de Nederlandse Dansdagen op 3, 4 en 5 oktober in Maastricht Op 3, 4, en 5 oktober 2008 vindt in Maastricht de 11e editie plaats van festival de Nederlandse Dansdagen. Dr. R.H.A. Plasterk, minister van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, opent op vrijdag 3 oktober het festivalprogramma in Theater aan het Vrijthof.

Onder embargo tot zondag 5 oktober, 14:00

Joost Vrouenraets ontvangt de Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2008 De Prijs van de Nederlandse Dansdagen Maastricht 2008 wordt op zondag 5 oktober door J. Jacobs, Wethouder van Maastricht, uitgereikt aan de choreograaf Joost Vrouenraets. Deze prijs, beschikbaar gesteld door de gemeente Maastricht, bestaat uit een geldbedrag van E12.000. Dit geldbedrag is bedoeld als stimulans voor talent dat volop in ontwikkeling is, om een nieuw werk te creëren.

Joost Vrouenraets werkte jarenlang als danser en repetitor bij het gezelschap van Maurice Béjart. Hier tekent zich voor zijn ogen een wereld van herkenning af en hij ontdekt zijn aspiraties: inspireren en creëren. In 2005 vestigde hij zich weer in zijn geboortestad Heerlen en richtte daar zijn gezelschap GOTRA Ballet op. Hij is een bijzonder gedreven en veelzijdig kunstenaar. Zijn doel is mensen te raken met een virtuoos samenspel van beelden, bijzondere muziek, filosofische gedachten en bovenal dans. Zijn publiek wordt steeds ondergedompeld in samensmelting van verschillende kunsten, uitgevoerd door mensen die daarin tot het uiterste gaan.