Politie Rotterdam Rijnmond

Zondag 5 oktober 2008

* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HUISELIJK GEWELD

Politiepersoneel van het district Oost heeft zaterdagavond een 45-jarige Rotterdammer gearresteerd voor huiselijk geweld. Rond half tien kreeg de politie de melding van een onenigheid in een woning aan de Veemarktstraat. Op de locatie meldden getuigen dat een man met messen had staan zwaaien op het balkon. De verdachte kwam korte tijd later aan de achterzijde van het pand naar buiten met twee messen in zijn hand. Hij werd direct aangehouden.
Na onderzoek bleek dat de man zijn 47-jarige vriendin in de woning had bedreigd en hier ook vernielingen had gepleegd.

Zaterdag 4 oktober 2008

* ALCOHOLCONTROLE GERICHT OP VRIJDAGMIDDAGBORREL

Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag een alcoholcontrole gehouden op de Marathonweg. Tussen vier en zes uur moesten 690 bestuurders een blaastest afleggen. Drie automobilisten, zojuist van hun werkplek vertrokken, werden aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Hoogst gemeten promillage: 430 ug/l. Vrijdagavond is in het centrum een bromfietscontrole gehouden gericht op het bestrijden van overlast van scooters/bromfietsen. Hier werden tussen half acht en tien uur 12 bekeuringen uitgeschreven. De 35 gecontroleerde bestuurders moesten eveneens een blaastest afleggen, maar bleken niet onder invloed van alcohol te verkeren.


* POLITIE ARRESTEERT VROUW NA VERNIELING
VLAARDINGEN - Politiemensen van het district Waterweg-Noord hebben vrijdagmiddag een 21-jarige vrouw uit Vlaardingen aangehouden voor vernieling op de VD Spiegelstraat.
De vrouw wordt verdacht van het vernielen van de ruiten, koplampen en achterlichten van de auto van een 26-jarige man uit Deventer. De vrouw is nabij haar woning aangehouden. Aanleiding is een onenigheid in de relationele sfeer.


* 19 BESTUURDERS MET TEVEEL ALCOHOL ACHTER HET STUUR

Politiemensen van het district West hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag tijdens een alcoholcontrole 19 bestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed van alcohol. Een van hen bleek sinds middernacht weer te mogen autorijden na een half jaar ontzegging van de rijbevoegdheid. Hiervan heeft hij exact 5 uur mogen genieten want tijdens de controle 's nachts liep hij tegen de lamp.
Tussen half elf en half zes moesten 455 bestuurders een blaastest afleggen op het Mevlanaplein. Een man bleek eveneens in het bezit van een gebruikershoeveelheid soft- en harddrugs. Er is een mededeling gedaan in verband met geschiktheid rijvaardigheid opgemaakt.
Drie bestuurders die met teveel alcohol achter het stuur waren gaan zitten, waren beginnen bestuurder.
Tijdens de controle werden twee mensen bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs waarvan één omdat hij al 5 keer was gezakt voor zijn rijbewijs. Een derde persoon bleek tijdens de controle al 21 jaar met een ongeldig verklaard rijbewijs te rijden.


* POLITIE ARRESTEERT MAN NA INBRAAK IN KANTOOR

HELLEVOETSLUIS - Politiemensen van het district De Eilanden hebben zaterdag in de vroege ochtenduren een 27-jarige man uit Utrecht gearresteerd voor inbraak.
Rond vier uur meldde een getuige dat er was ingebroken in een kantoorruimte aan de Oostdijk. Politiemensen gingen direct ter plaatse en troffen allerlei sporen aan in het pand. De verdachte werd niet meer aangetroffen. Na een onderzoek in de omgeving werd de verdachte in een tuin aan de Oostkade aangehouden. De man was in het bezit van een telefoon, mogelijk van diefstal afkomstig. De recherche stelt een nader onderzoek in.


* POLITIE CONTROLEERT GEPIMPTE AUTO'S NA KLACHTEN BEWONERS

Politiemensen van het district De Eilanden hebben vrijdagmiddag en
-avond een verkeerscontrole gehouden op de Schenkelweg gericht op auto's die vanwege het veroorzaken van lawaai voor overlast zorgen. De politie krijgt hier regelmatig klachten over. In totaal zijn er 36 auto's gecontroleerd waarna 18 kenteken werden ingevorderd vanwege een geluidsoverschrijding veroorzaakt door de uitlaat. Dat betekent dat de eigenaar de auto moet laten herkeuren bij de Rijksdienst voor het Wegverkeer en een boete krijgt. De auto moet dan weer voldoen aan de normen zoals die in het kenteken staan (standaard geluidsniveau wat de auto mag produceren). Intussen mag de auto niet de openbare weg op. Verder werden 10 bekeuringen uitgeschreven voor onder meer niet voeren van de juiste verlichting, onvoldoende zicht ruiten, spoorbreedte te groot en gladde banden.


* POLITIE TREFT TIJDENS CONTROLE VUURWAPEN AAN BIJ VERDACHTE

Politiemensen van het district Feijenoord-Ridderster hebben zaterdagnacht een 45-jarige Rotterdammer aangehouden voor het bezit van een vuurwapen. Tijdens een controle op de Schildstraat bleek de man onder invloed van alcohol te verkeren waarvoor hij werd aangehouden. Tijdens het fouilleren bleek de Rotterdammer een vuurwapen bij zich te dragen.
De verdachte is overgebracht naar het politiebureau. Het wapen is in beslag genomen.


* POLITIE ARRESTEERT MAN VOOR HELING
Politiepersoneel heeft vrijdagavond een 18-jarige man uit Capelle aan den IJssel gearresteerd voor heling.
Tijdens de surveillance op de West-Kruiskade zagen politiemensen de man op het trottoir fietsen. Het slot van de fiets was verbroken. Uit navraag in de systemen bleek dat de eigenaar medio augustus aangifte had gedaan van diefstal. De verdachte werd aangehouden en de fiets zal worden teruggegeven aan de eigenaar.


* POLITIE ARRESTEERT JONGEN VOOR HELING
HOOGVLIET - Politiemensen van het district Zuid hebben vrijdagavond een 16-jarige jongen uit Hoogvliet gearresteerd voor heling. Surveillerende agenten zagen rond half negen drie jongens met 2
damesfietsen en een herenfiets bij metrostation Tussenwater. De jongens verklaarden dat zij de fiets een dag eerder hadden gekocht op de Binnenweg voor 15 euro. De fietsen hadden geen sleutel in het slot.
Een van hen werd gearresteerd voor heling, de twee anderen gingen er vandoor. Hun gegevens zijn wel bekend bij de politie. Een onderzoek naar de eigenaren van de fietsen wordt ingesteld. Een duur slot is niet altijd een garantie tegen fietsendiefstal. Fietsendieven hebben een kinderlijk eenvoudige methode waarmee ze een aantal sloten van Axa en Abus binnen enkele en zonder schade openen.
Uit tests blijkt dat de modellen 583, SL7 en SL9 van Axa en de modellen Protecta 48 en Protecta 4800 van Abus kwetsbaar zijn. Beide producenten berichten op hun websites (respectievelijk www.axa-basta.nl en www.ringsloten.nl) over de diefstalgevoelige sloten. Op de website van Abus kunnen consumenten aan de hand van hun sleutelnummer controleren of hun slot veilig is.

Vrijdag 3 oktober 2008


* VERDACHTE SCHENNISPLEGING OP HETERDAAD AANGEHOUDEN

ROTTERDAM-ZUID - De politie heeft op heterdaad een verdachte aangehouden voor schennispleging.
De politie (de wijkpolitie en de ROG) heeft afgelopen dagen in onherkenbare en herkenbare kleding gesurveilleerd bij enkele scholen in Rotterdam-Zuid. Dit nadat er enkele meldingen waren binnengekomen dat er mogelijk een potloodventer actief was in de omgeving van scholen. Deze man zou ook jonge meisjes aanspreken. Dit heeft er vrijdagochtend rond acht uur toe geleid dat agenten de man zagen terwijl hij bezig was met het aanspreken van meisjes. Ze achtervolgden de man onopvallend en op de AB Meniststraat hielden agenten de verdachte aan. De verdachte had een auto bij zich en is door agenten in beslag genomen. De 43-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau. Tijdens de fouillering in het politiebureau is de verdachte onwel geworden en flauwgevallen. De politie heeft de arts gewaarschuwd. Hierna is de man weer bij kennis gekomen, waarna agenten hem insloten voor nader onderzoek.


* POLITIE ARRESTEERT VERDACHTE POGING VERKRACHTING;

GETUIGEN GRIJPEN ZEER KORDAAT IN
Politiemensen van het district Oost hebben donderdagavond een 16-jarige jongen uit Rotterdam gearresteerd na een poging verkrachting op het Sneekermeer.
Een 24-jarige vrouw uit Rotterdam liep rond kwart over negen vanaf metrostation Ambachtsland en had het gevoel dat ze gevolgd werd. Ze pakte daarom haar mobiele telefoon. Kort daarna werd ze de bosjes ingetrokken. Onder bedreiging probeerde de dader haar te verkrachten.
Het slachtoffer begon te gillen. Een omwonende riep hulp van een buurman in terwijl een passerende man die zijn hond uitliet, ingreep. De verdachte sloeg op de vlucht.
Meerdere eenheden van de politie gingen naar het Sneekermeer en stelden een uitgebreid onderzoek in de omgeving in. Op metrostation Graskruid werd een metro stilgehouden. In deze metro werd de 16-jarige Rotterdammer, op basis van het opgegeven signalement, aangehouden. Hij is voor verhoor en onderzoek overgebracht naar het politiebureau en inmiddels in verzekering gesteld. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.