Cliënten Bouman GGZ presenteren eigen kledinglijn 'L@UW'


ROTTERDAM, 20080929 -- De Rotterdamse jongerenburgemeester Andrea Moreira Santos geeft zondag 5 oktober om 15.00 uur het startsein voor de presentatie van de huiscollectie van atelier L@uw in de winkel NieuweOntwerpers.nl in Rotterdam. De collectie, bestaande uit rokken, herentops en longsleeves, is ontworpen en geproduceerd door cliënten van Bouman GGZ.

Modedeskundigen Fee Arnold en Mirjam Ingram van Stichting Decode ontwikkelden in 2007 het plan om met chronisch verslaafde patiënten een naaiatelierproject op te zetten. Samen met teammanager Yvette Huizinga van het Werk- en Activeringscentrum (WAC) van Bouman GGZ creëerden zij een werkplaats waar deze kleine kledingcollectie in een geheel eigentijdse stijl is geproduceerd.

Presentatie
In de eerste fase van het project hebben de 10 deelnemers kledingstukken voor zich zelf ontworpen en vervolgens gemaakt. Daarbij hebben zij zich stap voor stap de vaardigheden om een kledingstuk te kunnen ontwerpen en uitvoeren eigen gemaakt. Hiervan zijn er vier uitgekozen voor de huiscollectie. Met het tonen van deze `L@uw' collectie wordt de kwaliteit en kundigheid van het atelier duidelijk.
Het volgens de initiatiefnemers succesvolle en zeer verkoopwaardige eindresultaat is te bewonderen op zondag 5 oktober, want dan worden de gemaakte kledingstukken gepresenteerd aan het publiek.

L@uw
De kledingcollectie heeft de naam L@uw gekregen. Dit is straattaal en betekent te gek, gaaf, cool. Elk kledingstuk heeft een uniek en handgemaakt label en is vernoemd naar de ontwerper. De collectie bestaat uit: 2 modellen rokken, 2 modellen herentops, dames en heren longsleeves met verschillende prints. De kledingstukken zijn verkrijgbaar in drie maten. De collectie is klein, maar uniek. De stukken kunnen nabesteld worden. De opbrengsten van de verkoop van de kledingcollectie vloeien terug in het project.

Programma
De presentatie van de kledingcollectie L@uw vindt plaats op zondag 5 oktober in de winkel NieuweOntwerpers.nl aan de William Boothlaan 13a in het culturele hart van Rotterdam.
Het programma ziet er als volgt uit:
15.00 uur Start door jongerenburgemeester Andrea Moreira Santos m.m.v. de bekende Rotterdamse acteur John Buijsman
15.20 uur Presentatie huiscollectie van het atelier L@uw door Dick van der Vlies
(eigenaar NieuweOntwerpers.nl en hoofd van de mode-academie Artemis in Rotterdam)
16.00 uur Dankwoord en hapje & drankje
17.00 uur Einde bijeenkomst

Bouman GGZ (Geestelijke Gezondheidszorg) is een instelling die geestelijke gezondheidszorg biedt aan iedereen die een verslavingsprobleem, veelal in combinatie met andere psychische aandoeningen. heeft. Zie www.boumanggz.nl
Het Werk- en Activeringscentrum van Bouman GGZ biedt patiënten met een chronische verslavingsziekte een dagbesteding en (onbetaald) werk middels een activiteitenprogramma. Dit ondersteunt de patiënt in stabilisatie van zijn/haar middelengebruik en bevordert maatschappelijke integratie.

De Rotterdamse stichting Decode, opgericht door Fee Arnold, heeft als doel "het onzichtbare zichtbaar te maken door onderzoek naar de achtergrond van een multiculturele samenleving via kleding, gedragscodes, iconen en objecten. Er wordt in visueel opzicht uiting gegeven aan wat er leeft met als uitgangspunt de ideeën die ontstaan vanuit het dagelijkse of uit de herinnering. Zo kunnen we elkaars belevingen meemaken, niet alleen via de verschillen maar juist via de overeenkomsten."





Bouman GGZ