Marco Borsato en stadsbrasserie Elhorst Eten & Drinken voor War Child


ALKMAAR, 20081001 -- Marco Borsato en Elhorst Eten & Drinken aan de Laat 150 in Alkmaar houden tijdens het komend Alkmaars Ontzet een unieke actie voor War Child. Eigenaar Kees Elhorst heeft de populaire Nederlandse zanger gestrikt om speciaal voor de gelegenheid een zeer smakelijk Italiaans broodje samen te stellen. De `Vitello Tonnato Borsato' is vanaf zondag 5 tot en met zaterdag 11 oktober verkrijgbaar bij de gerenommeerde stadsbrasserie. De opbrengst is bestemd voor de hulpprojecten van War Child.

De horeca-uitbater haalde onlangs nog de landelijke pers door zich met een 2125 liter grote Café Brulee te laten bijschrijven in het Guinness Book of Records. "We hebben die actie gehouden in het kader van het 45-jarig bestaan van onze stadsbrasserie. Naar aanleiding van de enthousiaste reacties hebben we besloten dat we ook iets wilden doen voor het goede doel. Daarbij dachten we meteen aan het maken en verkopen van een speciaal broodje", legt Kees Elhorst uit.
De keuze viel al snel op War Child, de organisatie die zich wereldwijd het lot aan trekt van kinderen die slachtoffer zijn geworden van oorlog en geweld. Elhorst: "Die kinderen vragen niet om zulke ellende. Ik vind het dus een nobel doel om iets aan hun leefomstandigheden te doen."

Enthousiast
De horeca-uitbater stuurde vervolgens persoonlijk een bericht naar www.borsato.nl, de persoonlijke website van Marco Borsato met de vraag of de zanger wilde meewerken aan de actie. De War Child- ambassadeur, zelf geboren en getogen in de kaasstad, reageerde ondanks zijn drukke agenda direct enthousiast op het voorstel van Elhorst. "Binnen twee uur ontving ik een e-mailbericht, waarin hij liet weten graag zijn naam aan de actie te willen verbinden. En ook War Child zag de actie helemaal zitten."

Marco's keuze
Voor Marco Borsato, die de Brood- en Banketbakkersvakschool Sint Hubertus in Amsterdam volgde en daarna enige tijd werkzaam is geweest als kok, was het samenstellen van een speciaal Italiaans broodje een plezierige uitdaging. "Marco heeft ons voorgesteld om een Vitello Tonnato te maken: een heerlijk Italiaans broodje met kalfsfricandeau en tonijnmayonaise. Dat broodje hebben wij natuurlijk meteen `Vitello Tonnato Borsato' gedoopt", aldus Elhorst.
De Vitello Tonnato Borsato gaat ¤7,50,- kosten. "Elk bedrag dat mensen extra willen geven is natuurlijk meegenomen. Want de totaalopbrengst wordt na het Alkmaars Ontzet aan War Child overhandigd."

Wit Licht
Marco Borsato is op dit moment drukdoende met de film Wit Licht, die in december in première gaat in de Nederlandse bioscopen. Daarnaast treft hij nu voorbereidingen voor de concertreeks Wit Licht, waarbij hij vanaf 10 oktober acht shows geeft in het GelreDome in Arnhem. "Marco heeft dus een overvolle agenda. Toch heeft hij mij laten weten dat als er een gaatje in zijn agenda zit, hij een broodje bij ons komt eten tijdens het Alkmaars Ontzet."





Kees Elhorst