Doctor Who Fanclubdag in Nijmegen


NIJMEGEN, 20080930 -- Op zondag 5 oktober organiseert de Dutch Time Travellers Association een tweede ontmoetingsdag voor alle fans van de BBC-serie Doctor Who. Thema is het 45-jarig bestaan van Doctor Who.

De fanclubdag vindt plaats in wijkcentrum de Brack, Leuvensbroek 12-00, te Nijmegen vanaf 11.00 uur. Entree voor niet-leden bedraagt drie euro. Op het programma van de fanclubdag staan onder meer een terugkijkpremière van An Unearthly Child (de allereerste aflevering van de serie) en een Doctor Who Quiz.

De fanclubdag staat onder leiding van de Dutch Time Travellers Association, de Nederlandse fanclub voor Doctor Who, die fans van de serie wil samenbrengen. De DTTA onderhoudt een website plus forum en geeft ook de nieuwsbrief Gallifrey Reports plus het magazine Doczine uit. Voor meer informatie: www.gallifrey.nl.

Doctor Who is 's werelds langstlopende sciencefictionserie op televisie en werd in 1963 voor het eerst uitgezonden door de BBC. De serie volgt de avonturen van The Doctor, een tijdheer van de planeet Gallifrey, die door tijd en ruimte reist in een blauwe politietelefooncel. De huidige Doctor wordt gespeeld door acteur David Tennant.

In Nederland werd de serie in de jaren zeventig uitgezonden, met Tom Baker als de Doctor, en in de jaren tachtig, met Peter Davison als de Doctor. Vanaf juni 2006 werd de nieuwe serie van Doctor Who twee seizoenen lang in Nederland uitgezonden door de VARA. Momenteel wordt de serie uitgezonden op het Sci Fi Channel.





Ingezonden persbericht