Dansen met Hommels


Interactieve dans en muziek met hommels

KLAZIENAVEEN, 20081002 -- Sjef Meijman heeft voor de opening van de tiende editie van Kunst in de Kas een bijzonder project met hommels gemaakt. Een lofzang op de steeds vriendelijkere manier van telen in de glastuinbouw. Van de talloze manieren waarop de glastuinbouw duurzamer produceert is de bestuiving met hommels daar één van. Na het succesvolle onderzoek naar het dansen met planten in de Plantendisco begin dit jaar, onderzoekt Meijman nu de danskwaliteiten van de hommels.

Op zondag 5 oktober 2008 van 13.00 tot 17.00 uur vindt de 10e editie van het evenement "Kunst in de kas" plaats. Bij dit enerverende evenement kunt u terecht voor allerlei activiteiten op kunstgebied.

De hommel en de mens werken op een natuurlijke manier samen. Ze maken gebruik van elkaars kwaliteiten. Deze mooie samenwerking vieren de hommels en het publiek met een dans. Door het hommelgezoem uit in hommelkasten verstopte luidsprekers te laten komen, wordt de indruk gewekt dat de hommels meedansen. En zo wordt het publiek aangespoord om tussen de hommelkasten te gaan bewegen/dansen. Deze dans, die mede mogelijk gemaakt is door Koppert Biological Systems, vindt plaats tijdens de openingsceremonie om 13.00 uur bij de Emcogroep, Kwakel 6 te Klazienaveen.





Ingezonden persbericht