Ingezonden persbericht


PERSBERICHT:
CHARITY: HET AMERICAN BOOK CENTER STEUNT ROOM TO READ

Kunst en Workshops voor kinderen geïnspireerd door StoryPeople - Kick Off oktober 5

Amsterdam, 19 september

Het American Book Center (ABC) organiseert een
benefiettentoonstelling en workshop programma ten behoeve van de internationale liefdadigheidsorganisatie Room to Read in het ABC Treehouse te Amsterdam. 20 internationale en nationale kunstenaars zullen aan deze zeer gevarieerde tentoonstelling deelnemen met schilderijen, beelden, foto's en meer in verschillende stijlen. De expositie "ABC gives: Building a Room to Read" zal starten met een feestelijke opening op zondag, 5 oktober.

Over Room to Read:
Room to Read is opgezet door de Amerikaan John Wood met de filosofie, dat het begin van een betere wereld ligt in de educatie van kinderen. Scholing is de sleutel voor het doorbreken van de cirkel van armoede. De internationale organisatie werkt samen met lokale groeperingen in ontwikkelingslanden om scholen, bibliotheken en andere educatieve infrastructuren op te zetten. Room to Read richt haar activiteiten op dit moment op Cambodja, India, Laos, Nepal, Sri Lanka, Vietnam, Zuid- Afrika en Zambia. Allemaal landen, die een grote achterstand hebben wat de opvoeding/educatie van hun kinderen betreft. Uiteraard blijft Room to Read doorgaan met zoeken naar projecten in andere landen.

Over ABC gives: Building a Room to Read: Expositie, Workshops, Veiling

20 kunstenaars uit Nederland en andere landen zullen deelnemen aan de benefiettentoonstelling in het ABC Treehouse in Amsterdam. De kunstenaars gaan werken aan het thema 'Room to Read' en proberen dit zo breed mogelijk te interpreteren. Hierbij kan worden gedacht aan: kinderen, boeken, een van de landen, waar Room to Read actief is, verhalen die ze mogelijk zelf als kind hebben gelezen, school, etc. Alle kunstenaars hebben toegezegd om minimaal 10% van hun verkopen aan Room to Read te schenken.

De expositie, samengesteld door Donna duCarme en Gunilla Anderson, start op zondag, 5 oktober om 14 uur. Kunstenaars en Storytellers zullen, geïnspireerd door het werk van StoryPeople (www.storypeople.com), kinderen helpen om hun eigen kunstwerken te creëren, gebaseerd op hun eigen verhalen. Om 16 uur zal een receptie plaatsvinden ter ere van de kinderen en de artiesten. Om dit alles onder de aandacht te brengen en geld in te zamelen ten behoeve van Room to Read zal er een veiling worden gehouden, georganiseerd door de Nederlandse afdeling van deze liefdadigheidsinstelling.

Over de deelnemende artiesten:
De kunstenaars, die aan de ABC benefiettentoonstelling deelnemen, zijn zeer verschillend. Een van hun is Tashi Norbu, een Tibetaan, die als Thangka schilder voor het privé kantoor van de Dalai Lama heeft gewerkt. Tegenover Tashi Norbu's stijl staat bijvoorbeeld het werk van StoryPeople. Deze vereniging van kunstenaars en storytellers wordt aangevoerd door de Amerikaan Brian Andreas.

Andere deelnemende kunstenaars zijn:Jo Holdaway, Tia Renee Ryan, Laser 3.14, Peter Vlot, Nick Walker, Corinne Làszló, Gunilla Andersson, Jan Doense, Nicole Carvajal, Chantz Perkens, Harald Seiwert, Gitte Nygaard, Jonas Ranson, Christina Mitrentse, Cobie Houniet, Etta Säfve and Mara Leibum..

Agenda benefiettentoonstelling:
Opening voor het publiek: 3 oktober
Opening fundraiser/receptie: 5 oktober, 16 uur
StoryPeople workshop voor kinderen: 5 oktober, 14 uur

Aanmelding: www.treehouse.abc.nl

Meertalige kinderverhaaltjes uur: 11 oktober, 14 uur

De expositie duurt tot 26 oktober 2008
Openingstijden: 13 -18 uur, donderdag tot zondag

Einde persbericht
Pers Contact:

Constanze Fluhme
PR & Communications Director
fluhme@tutchcommunication.com

M : +31 633952838

TutchCommunication
Prinsengracht 397 sous
1016 HL Amsterdam
P : +31 20 420 20 94

Details:
Donna DuCarme
Curator
curatorsclub@abc.nl
treehouse@abc.nl

M: +3165 232 0757

ABC Treehouse
Voetboogstraat 11
1012 XK Amsterdam
P: +31020 4230967

Room to Read NL:
Kim Chandler
Chapter Leader
netherlands@roomtoread.org
www.roomtoread.org


Constanze Fluhme
PR & Communications Director
TutchCommunication
Prinsengracht 397 sous

1016 HL Amsterdam
The Netherlands

+31 20 420 20 94
+31 63 395 28 38

fluhme@tutchcommunication.com