Landschap Noord-Holland

Persbericht
Castricum, 26 september 2008

Gezinsvaarexcursie 'boeren in het Ilperveld'
Varen door natuurgebied in Landsmeer (6 km van Amsterdam)

Op de zondagen 5, 12, 19 en 26 oktober van 13.30 tot 15.30 uur vindt er een nieuwe excursie plaats in natuurgebied Ilperveld. Deze excursie, die we met onze fraaie excursieboot doen is puur genieten. De stilte en de rust is direct voelbaar. Een fantastische plek om even op adem te komen, zo dicht bij het centrum van Amsterdam. We zien bijzondere vogels en mooie plantensoorten en we vinden het leuk ook u iets te vertellen over de boeren in het Ilperveld. Want die hebben alles te maken met de geschiedenis en de toekomst van het Ilperveld. Natuurlijk duurt dit onderdeel niet al te lang. We gaan vooral lekker varen en wijzen u graag de bijzonderheden aan.

Op zondag 5 oktober mogen we even binnenkijken bij de vleeskoeien en kalfjes in de stal. Dat wordt dus wel een hele speciale excursie!

Het Ilperveld is een uniek veenweidegebied ontstaan door turfwinning. Het bestaat uit honderden eilandjes en op een ervan stappen wij even uit. We lopen op trilveen: een spannend maar ongevaarlijk gebeuren. Als u wilt kunt u voor of na de excursie nog even in de vogelhut, op het Ilperpad en in ons Bezoekerscentrum kijken. U bent hierbij uitgenodigd! Wij raden u aan waterdicht schoeisel te dragen en een verrekijker mee te nemen. U bent welkom bij Landschap Noord-Holland.

Aanmelden is noodzakelijk en kan bij de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, tel. 0251-362 762. De kosten bedragen ¤ 8,00, Beschermers betalen ¤ 5,50 en kinderen tot 12 jaar ¤ 3,50. We verzamelen om 13.30 bij het Bezoekerscentrum Ilperveld aan de Kanaaldijk 32A, 1121 NX Landsmeer. Meer informatie op www.landschapnoordholland.nl. Alle buitenactiviteiten in Noord-Holland staan op www.natuurwegwijzer.nl.



Landschap Noord-Holland