Ingezonden persbericht


Elke zondag in oktober: Schrijverskaravaan door Amsterdam

Vier zondagen in oktober 2008 trekt de Schrijverskaravaan door Amsterdam Wereldboekenstad. De tochten met de rode bus van Artimobiel bieden een nieuwe blik op de stad. Aan boord (nieuw)Nederlandse schrijvers die ons meenemen naar hun favoriete plekken. Deze bijzondere Amsterdammers presenteren hun verhaal over de buurt. De verhalen worden gepubliceerd in www.exponto.nl en in Eutopia.

Thuis in Amsterdam

Hoe maken schrijvers zich een thuis in een nieuw land, een nieuwe stad, een nieuwe buurt? En wat of wie spelen daarbij een rol? Met Nasser Fakhteh ontmoeten we ontheemde schakers op het Max Euweplein, Sharog Heshmat Manesh vertelt over zijn geheime bankje aan de Kostverlorenkade, Raouf Moussad Basta neemt ons mee naar zijn Fata Morgana in de Vrolikstraat, Yolanda Entius naar de vergeten slager op de Haarlemmerdijk, Antonije Zalica naar het heimwee terras van zijn eerste jaren en Saleh Hassan Faris laat ons de boom zien in het Erasmuspark met wie hij zijn zorgen deelt.

Schrijf vast in uw agenda:

Karavaanzondagen: 5, 12, 19 en 26 oktober.

Aanvangstijden en opstapplaatsen staan nog niet vast.

Informatie vanaf september op www.onfile.eu

Meer informatie

Nies Medema 06 51 98 62 44, jongesla@xs4all.nl

Schrijverskaravaan is mede mogelijk gemaakt door: EJID/Kosmopolis, Prins Bernard Cultuurfonds, Amsterdams Fonds voor de Kunst, On File, diverse Amsterdamse stadsdelen