Gemeente Alkmaar


Alkmaar, 29 september 2008

Stadsboerderij De Hout in Alkmaar viert zondag dierendag

Dit jaar viert Stadsboerderij De Hout dierendag op zondag 5 oktober. Er staan diverse activiteiten op het programma, die in het teken staan van het thema 'Bouwen en verbouwen'. Van 11.00 tot 16.00 uur kunt u een kijkje komen nemen op de Stadsboerderij, waar onlangs ook is verbouwd. In de nieuwe educatieve ruimte leren kinderen spelenderwijs meer over dieren en natuur. Op dierendag (zondag) kunnen kinderen zien hoe verschillende dieren een veilig huisje bouwen. Ook IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie organiseert een aantal thema-activiteiten.

Activiteiten

Egelopvang Dikke Prik neemt egelkasten en enkele egels mee om te laten zien hoe deze stekelige beestjes leven. Imker Peter Bijpost laat zien hoe je een bijenkorf vlecht. Daarnaast kunnen kinderen vilt maken van wol, waar zij vervolgens hun eigen armbandje van kunnen vervaardigen. Ook het maken van buttons staat op het programma.

IVN Vereniging voor natuur- en milieueducatie is ook aanwezig op de Stadsboerderij met een informatiekraam en met drie hoofdactiviteiten. Allereerst kan de jeugd met een boswachter op zoek naar "huizen in de natuur". Kinderen kunnen het huis van de Kronkelige Roepie-Roepie Vogel tekenen, waarbij de meest bijzondere tekening een dagje uit in de natuur met de klas wint. En tot slot is er een nestkastenquiz, waar ook leuke prijsjes te winnen zijn.

De boerderij is zondag van 10.00 tot 16.30 uur geopend. Alle activiteiten vinden doorlopend tussen 11.00 en 16.00 uur plaats.

Meer informatie:

Afdeling Communicatie, (072) 548 8989.