Gemeente Harenkarspel


Sportdag basisscholen geopend door wethouder Rootjes-de Boer

Sportservice Schagen organiseerde afgelopen donderdag op het terrein van Atletiekvereniging NOVA en IJsclub SIS een grote sportdag voor alle groep 6 leerlingen van de basisscholen uit Harenkarspel. De sportdag met als thema samenwerken, sportiviteit en gezelligheid, werd geopend door wethouder Gerda Rootjes-De Boer die speciaal naar het sportterrein was gekomen om de kinderen bemoedigend toe te spreken.

De eerste editie van de Gemeentelijke Sportdag voor groep 6 leerlingen in Harenkarspel is een feit. Donderdag 25 september organiseerde Sportservice Schagen een sportieve dag voor deze doelgroep op het sportterrein van Atletiekvereniging NOVA en de IJsbaan in Tuitjenhorn. Wethouder G. Rootjes-De Boer opende de sportdag door de 150 kinderen, afkomstig van vijf van de acht scholen, aan te moedigen waarna de kinderen zich konden gaan uitleven bij de diverse onderdelen.

Op het sportterrein waren een tiental spelen uitgezet, variërend van actieve spelen tot denk- en groepsactiviteiten. Geen van de onderdelen was gericht op winnen maar juist op samenwerken, plezier en sportiviteit. Iedere school was hierom ingedeeld met een groepje kinderen van een andere school. Samen legden zij het funparcours af onder andere in een grote loopbroek en op een trektaptijt. De opdrachten waren uitdagend en lastig maar zeker niet onmogelijk. Andere onderdelen, zoals het mountainbikeparcours of de stormbaan vielen ook bijzonder goed in de smaak bij de jeugd. Naast deze onderdelen verzorgde AV NOVA een echte verspringclinic voor de jeugd met als toetje een supersprong in de zandbak. Sportservice Schagen is uitermate tevreden over het verloop van deze dag en is voornemens van deze sportdag een jaarlijks terugkerend evenement te maken. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Marloes Gosman van Sportservice Schagen, tel: 0224-214 774.

Het wapen van de gemeente Harenkarspel
Gemeentehuis :
Oostwal 2,
1747 EZ Tuitjenhorn
Postbus 10,
1749 ZG Warmenhuizen
Telefoon 0226-396600