Ingezonden persbericht


Australische domper voor het DeGraaf Grand Prix Team

Het Australische avontuur is voor het DeGraaf Grand Prix Team tijdens de Australian Grand Prix in een teleurstelling geëindigd. Danny Webb kon niet deelnemen aan de race na een val in de warm-up sessie. Hugo van den Berg crashte in de race en Stevie Bonsey viel uit met mechanische pech.

De warm-up sessie ging goed voor het DeGraaf Grand Prix Team. Amerikaan Stevie Bonsey reed een halve seconde sneller dan zijn kwalificatietijd van de zaterdag en eindigde de sessie op een zesde plaats. Bonsey maakte nog wel een kleine val nadat hij te wijd ging in de tweede bocht maar blesseerde zichzelf niet. Danny Webb wist ook snellere tijden te rijden dan de zaterdag maar kwam hard ten val in de laatste bocht in de laatste minuut van de sessie. De Engelsman blesseerde zijn linkerpink en moest hierdoor de race aan zich voorbij laten gaan. Hugo van den Berg reed een goede warm-up sessie en kon zijn rondetijden van gisteren bijna evenaren en zag zichzelf op een 25e positie terug op de tijdlijsten.

Stevie Bonsey reed een super race totdat de Amerikaan moest opgeven met mechanische problemen. Bonsey reed op dat moment op een zevende positie en vocht in de groep voor de vijfde plaats. De symphatieke tiener was erg teleurgesteld na de goede race.

Hugo van den Berg kon na een goede start direct aanklampen in het groepje die vocht om de uiteindelijk 12e positie. Van den Berg reed een goed race ritme maar kwam in de achste ronde ten val in de tweede hairpin. De Nederlander liep geen blessures op.

Danny Webb startte de race niet. Met een gehavende linker pink en een gekneusde rechter schouder besloot de Engelsman samen met het team om de race uit te zitten en fit aan de race van Maleisië deel te nemen over twee weken. Webb zal aanstaande maandag een huidtransplantatie ondergaan aan zijn pink.

Stevie Bonsey (DNF): "Vandaag was het een goede dag voor mij ondanks dat ik de race niet kon uitrijden. Ik moet zeggen dat ik erg veel geluk had in de warm-up. Ik had best wel een harde crash maar gelukkig kwam ik er zonder kleerscheuren ervan af. In de race voelde ik dat ik niet te houden was voor niemand en kon net zo hard pushen zoals ik wilde en kwam tot de zesde plaats. Maar helaas liep de motor vast en was het einde race voor mij. Over het hele weekend gezien moet ik zeggen dat ik me erg sterk voelde."

Hugo van den Berg (DNF): "Ik had een goede start en ik lag rond de 16e plek. Daarna kon ik goed meevechten en het ging lekker. Helaas crashte ik in één van de hairpins. Heel erg jammer en een beetje dom want ook al was ik alleen maar gefinishd zou ik al punten hebben kunnen scoren."

Danny Webb (Niet gestart): "Dit is niet wat ik ervan verwacht had dit weekend. Ik had echt een goed gevoel en snelle tijden in de warm-up. Echter kwam ik in de laatste bocht ten val met een high-sider. Het was een harde crash en mijn hand bleef onder motor zitten waardoor ik mijn linker pink beschadigde. Maandag zal ik een huidtransplantatie ondergaan waardoor ik in Maleisië weer aan de start kan staan."