ABNAMRO nieuwe partner van het Jeugdsportfonds

05/10/2008 11:13

Jeugdsportfonds

ABNAMRO is sponsor geworden van het Jeugdsportfonds Nederland. Dankzij de steun van ABNAMRO kunnen jaarlijks 100 kansarme kinderen lid worden van een sportvereniging. En daar blijft het niet bij. ABNAMRO helpt het Jeugdsportfonds bekender te worden bij scholen, bedrijven en hun particuliere rekeninghouders.

De ondertekening vond plaats zaterdag 4 oktober, voorafgaand aan het Olympisch Gala ten behoeve van het Jeugdsportfonds. "Ondanks alle tumult blijft ABNAMRO ervoor staan meer mogelijk te maken. Ook op maatschappelijk gebied." aldus Ernst Boekhorst (Vice President Sponsoring en Focus Groups) "En ik ben blij dat we onze intenties vandaag op een positieve manier kunnen bewijzen. ABNAMRO steunt de ontwikkeling van kinderen op allerlei manieren. Zo zijn wij sponsor van de Kinderjury en de Kindervredesprijs. En vanaf vandaag steunen we kinderen ook via sport."

Johan Wakkie, voorzitter van het Jeugdsportfonds ziet in de steun van ABNAMRO een erkenning voor de activiteiten van het Jeugdsportfonds. "Wij groeien als kool. Dit jaar helpen we bijna 10.000 kinderen. De steun van ABNAMRO kunnen we goed gebruiken om te blijven groeien en onze reputatie te versterken."

Het Jeugdsportfonds zorgt ervoor dat kinderen uit gezinnen met een smalle beurs kunnen sporten bij een sportvereniging. In Nederland gaat het om ruim 400.000 kinderen. Het Jeugdsportfonds betaalt de contributie en de sportspullen. Alleen leraren of professionals belast met de zorg voor kinderen kunnen een aanvraag doen. Het geld wordt direct overgemaakt aan de club. En sportspullen worden op rekening gekocht bij Perry en Aktiesport. Er gaat geen cent naar de ouders zodat het zeker is dat het geld gebruikt wordt voor sportkansen voor kinderen.





http://www.jeugdsportfonds.nl