Euro 2.111.795,- voor onderzoek naar kinderkanker

05/10/2008 11:14

Stichting The Quality of Life Gala

Negende The Quality of Life Gala in Hotels van Oranje groot succes

Vandaag vond voor de negende keer het The Quality of Life Gala in de Hotels van Oranje te Noordwijk plaats. De ruim 400 genodigden zorgden ervoor dat er maar liefst euro 2.111.795,- besteed kan worden aan onderzoek naar kinderkanker. In totaal hebben deze charity-gala's de afgelopen jaren nu ruim euro 10.000.000,- euro opgeleverd.

Voorzitter van The Quality of Life Gala Jaap Liethof: "Het is zo ontzettend belangrijk dat er onderzoek wordt gedaan naar kinderkanker omdat, ondanks de snelle medische ontwikkelingen, nog steeds te veel kinderen hieraan overlijden. Met dit initiatief hopen wij elk jaar een substantiële bijdrage te leveren aan de verbetering van deze situatie."

Het opgebrachte bedrag wordt dit jaar besteed aan twee bijzondere projecten in de strijd tegen kinderkanker. Voor het eerst in de Nederlandse geschiedenis gaan alle kinderoncologische centra in één project samenwerken. Gezamenlijk wordt een onderzoek gestart naar de gevolgen van de bestrijding van kinderkanker op latere leeftijd. Het komt vaak voor dat vroegere patiënten als volwassenen problemen krijgen met bijvoorbeeld de hartfuncties. Het tweede project dat gefinancierd wordt van de opbrengst van het benefietgala wordt besteed aan een onderzoek onder leiding van Professor Hoogeburgge in Nijmegen. Dit onderzoek richt zich specifiek op het feit dat bloedkanker, ofwel leukemie, bij sommige kinderen terugkeert en bij anderen niet

Voor meer informatie over The Quality of Life Gala: www.thequalityoflifegala.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.thequalityoflifegala.nl


Noot voor de redactie:


Noot voor de redactie/