Persberichten district Binnensticht 12.15 uur

Utrecht, 05-10-2008

Vernieling
ZEIST Op vrijdag 3 oktober omstreeks 20.00 uur kreeg de politie melding van een vernieling van een auto aan de Slotlaan. Toen agenten poolshoogte kwamen nemen, bleek dat een 18-jarige man uit Zeist een autospiegel had vernield. De verdachte verklaarde toen hiervoor verantwoordelijk te zijn. Een getuige had echter gezien dat de verdachte ook schade aan een andere auto aan de Stationslaan had aangericht. De 18-jarige man ontkende dit. De politie heeft de verdachte doorverwezen naar bureau HALT. (Bij het plegen van de vernielingen was de verdachte nog minderjarig). De politie doet onderzoek naar de vernieling van de auto aan de Stationslaan.

Motorrijder verongelukt
BILTHOVEN Op vrijdag 3 oktober omstreeks 23.10 uur is een 47-jarige man uit Soest verongelukt. Het slachtoffer reed die avond op zijn motor op de provinciale weg N234 in de richting van Soest. Toen hij op de splitsing met de Soestdijkseweg Noord kwam, is hij door nog onbekende oorzaak op een verhoogde middengeleider terecht gekomen. Hierna reed hij tegen een ANWB-wegbewijzeringspaal. Het slachtoffer is op weg naar het ziekenhuis overleden. De politie doet nog onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. De politie is op zoek naar mensen die getuigen zijn geweest van dit verkeersongeval. Getuigen kunnen zich melden bij de politie van het district Binnensticht via telefoonnummer 0900-8844.

Vernieling
BILTHOVEN Op vrijdagavond 3 oktober is omstreeks 20.30 uur een 32-jarige man uit Haarlem aangehouden voor vernieling. De verdachte was samen met een vriend in een horecagelegenheid aan de Julianalaan. Hier zouden de mannen een gokkast hebben vernield. Toen agenten poolshoogte gingen nemen bij de horecagelegenheid, bleken de verdachten in de richting van het station te lopen. Agenten troffen op het station twee mannen aan die voldeden aan de opgegeven signalementen. De verdachten werden aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau. Hier verklaarde de 32-jarige man uit Haarlem de vernieling te hebben gepleegd. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Onder invloed rijden zonder rijbewijs
ZEIST Een 16-jarige jongen uit Zeist is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 oktober omstreeks 02.30 uur aangehouden voor het rijden in een auto zonder rijbewijs. Bovendien was de jongen ook onder invloed van alcolhol.

Agenten surveilleerden op het Rond toen zij een automobilist tegen de rijrichting in zagen rijden op de Lageweg. Toen de verdachte werd aangehouden bleek hij al drie keer eerder zonder rijbewijs te hebben gereden. Na de eerste blaastest bleek dat de jongen ook teveel had gedronken. Op het politiebureau wees de ademanalyse 200 ug/l uit.