Politie Groningen

Zondag 5 oktober 2008

Provincie Groningen, 05-10-2008

Groningen: man valt vrouwen lastig

De politie arresteerde zaterdagmorgen een 30-jarige Groninger nadat deze in de omgeving van het Hereplein en de Stationsstraat vrouwen zou hebben lastig gevallen en geslagen. De man had ook zijn broek laten zakken. Tijdens zijn aanhouding, probeerde de man enkele bolletjes cocaïne weg te frommelen en door te slikken. De verdachte is ingesloten.

Groningen: aanhouding na mishandeling en vernieling

Een 18-jarige bewoner van een wooneenheid aan de Waterloolaan in Groningen werd zaterdagavond aangehouden nadat hij enkele mensen had mishandeld en de inboedel van zijn kamer en het trappenhuis geheel had vernield. De politie zette meerdere eenheden in om de man, die volledig door het lint was, te kunnen arresteren. De verdachte, die vermoedelijk onder invloed van alcohol en drugs verkeerde, is ingesloten.

Groningen: zonder rijbewijs op snelle motor

Agenten zagen zaterdagavond een drietal motorrijders met veel te hoge snelheid over de Beneluxweg rijden. Het lukte hen een van de motorrijders tot stoppen te dwingen. De bestuurder, een 22-jarige inwoner van Groningen, bleek geen rijbewijs te hebben. De man reed op een van de snelste en krachtigste motorfietsen die momenteel te koop zijn. Hij kon lopend verder.

Groningen: dealer in café gepakt

In een café aan de Grote Markt werd dankzij enkele horecamedewerkers een drugsdealer aangehouden. De medewerkers zaten in hun vrije tijd aan de bar en zagen dat een man bezoeker wit spul aan andere bezoekers probeerde te verkopen. De man werd door de getuigen meegenomen naar de beveiliging die de politie informeerde. De horecamensen vonden vlakbij de 31-jarige verdachte een bol met daarin meerdere kleine bolletjes drugs. Agenten vonden vervolgens in zijn kleren nog eens 25 bolletjes met verdovende middelen. De man is ingesloten.

Groningen: vandalen aangehouden

Dankzij een getuige kon de politie zondag in de vroege ochtenduren op de Turfsingel enkele vandalen aanhouden. De man zag dat twee personen diverse fietsen in het water van de singel smeten en belde de politie. Die kon ter hoogte van de Stadsschouwburg een 20-jarige inwoner van Assen en een 22-jarige inwoner van Vries aanhouden. De heren hebben nog geen verklaring voor hun gedrag gegeven.

Appingedam: kluis uit school gestolen

Uit eens schoolgebouw aan de A.T. Voslaan in Appingedam werd zaterdagavond een kluis gestolen. De daders kwamen het gebouw binnen door een raam open te breken. In de kluis zat een nog onbekende hoeveelheid geld. De politie onderzoekt de inbraak.

Leek: gewond na buiteling brommobiel

Een 16-jarige inwoner van Nietap liep zaterdagavond heupletsel op toen de brommobiel waarin hij meereed op een parkeerplaats op De Tip in Leek omsloeg. Het wagentje werd bestuurd door een 17-jarige inwoner van Marum. Volgens een aantal getuigen reed de bestuurder onverantwoord hard rondjes over de parkeerplaats. De 17-jarige ontkende tegenover de politie dat hij aan het stunten was. Wel gaf hij toe dat hij geen bromfietscertificaat heeft. De eigenaar van het autootje had hem evenmin toestemming gegeven achter het stuur te kruipen. Het letsel van de 16-jarige passagier was dusdanig, dat hij in een ziekenhuis moest worden opgenomen. De bestuurder en nog een inzittende bleven ongedeerd. De politie maakt proces-verbaal op.

Bedum: arrestaties na vernielingen

Drie inwoners van Bedum zijn zaterdagnacht aangehouden en in een politiecel ingesloten na enkele vernielingen op het treinstation in hun woonplaats. De politie werd tegen half twee gebeld dat er een groep jongeren bezig was bij het station vernielingen te plegen, er werd met stenen gegooid en tegen hokjes aan getrapt. Een politiesurveillance was kort daarvoor nog langs de bewuste locatie gereden, maar toen was daar niets aan de hand. Na de melding werd een aantal jongeren bij het station aangetroffen vanwie er drie aan het opgegeven signalement voldeden. Op het station bleek onder meer de overkapping van de kaartjesautomaat volledig vernield. Het drietal, 18, 19 en 20 jaar, werd aangehouden.

Wildervank: bromfietser gewond

Een 21-jarige inwoner van Hoogezand liep zaterdagmorgen onder meer diverse botbreuken op bij een verkeersongeluk op de Raadhuisstraat in Wildervank. De man zag waarschijnlijk te laat dat een vrachtwagen schuin op de weg achteruit wilde rijden. De bromfietser klapte op de achterkant van de truck. Onderzoek van de politie bracht aan het licht dat de voorrem van de brommer totaal versleten was en niet werkte. De bromfietser is in een ziekenhuis opgenomen.

Nieuwe Pekela: 77-jarige Veendammer slachtoffer ongeluk

(aanvulling op persbericht zaterdag 4 oktober 2008)

De automobilist die zaterdagmiddag overleed na een verkeersongeluk op de provinciale weg N366 bij Nieuwe Pekela is een 77-jarige inwoner van Veendam. De man was voordat hij met zijn auto op een boom botste onwel geworden. Reanimatie door voorbijgangers en later door
ambulancepersoneel mocht uiteindelijk niet baten.

Hoogezand: man in gezicht gestoken

Een 51-jarige bewoner van de Pieter Langendijkstraat in Hoogezand is zaterdagavond met een mes in het gezicht gestoken, vermoedelijk door een 58-jarige buurtbewoner. De verdachte is kort na het incident in zijn woning aangehouden. De man verklaarde dat het slachtoffer zijn zoon had geslagen en dat hij in een handgemeen uit zelfverdediging had gehandeld. De verdachte is ingesloten. Het slachtoffer is in een ziekenhuis opgenomen en maakt het naar omstandigheden redelijk goed.

Veendam: bekeuringen bij kermis

De politie heeft zaterdagavond in Veendam zon vijftien bekeuringen uitgedeeld op en rond de kermis op het Museumplein. Vijf jongeren werden betrapt op het drinken van bier. Ook werd er bekeurd voor het weggooien van afval en het rondhangen in portieken. De politie houdt dit weekend extra toezicht op de kermis om overlast tegen te gaan.