Politie Gelderland-Zuid

Onderzoek na melding

Beesd, 05-10-2008 o Zaterdagochtend werd vanuit Beesd aan de politie gemeld dat op de Pastoor J van Hovestraat twee mannen zich verdacht gedroegen. Zij zouden aan autoportieren voelen, in auto's kijken en zich in tuinen ophouden. De politie ging zo snel mogelijk die kant op. Tijdens het aanrijden gaf de meldkamer door dat buurtbewoners een persoon hadden aangehouden die agressief werd.

Ter plekke troffen agenten een groepje mensen met een man die voldeed aan het doorgegeven signalement. Hij werd van de buurtbewoners overgenomen en geboeid in de dienstauto gezet. De agenten spraken met diverse getuigen, ook van omliggende straten. Meerdere eenheden kwamen naar Beesd om in de omgeving uit te zien naar de eventuele tweede verdachte. Die is niet meer gevonden.

Meerdere verklaringen zijn opgenomen. Uiteindelijk bleek niemand iets te missen of schade te hebben opgelopen. De verdachte, een 39-jarige man uit Litouwen zo bleek, is naar het politiebureau overgebracht. Agenten zijn bezig geweest om zijn herkomst te achterhalen. In de loop van de middag is de 39-jarige man weer in vrijheid gesteld.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 11:59 | © Regio Gelderland-Zuid |