Politie Drenthe

Zondag

Assen, 05-10-2008

Vrouw aangehouden wegens rijden zonder gordel
ASSEN De politie heeft zaterdagmiddag een 39-jarige vrouw uit Assen aangehouden aan de Rabenhauptstraat. Agenten waren bezig met een controle aan de Nobellaan en zagen dat de vrouw zonder gordel reed. Ze wilden haar een stopteken geven. De bestuurster leek dit door te hebben, verhoogde haar snelheid en ging er vandoor. Uiteindelijk stopte de vrouw en stapte ze uit haar voertuig. Ze was niet voor rede vatbaar en kwam dreigend op één van de agenten af. In haar auto zaten ook kinderen. De bestuurster kreeg een bekeuring voor het niet dragen van een gordel, het rijden zonder verzekering en het rijden zonder APK. (BPS 08-181136)

Auto slaat twee keer over de kop
WESTERBORK Een 61-jarige bestuurder uit Drachten raakte zaterdagmiddag betrokken bij een ongeval op de N381. Getuigen zagen dat de auto van de man begon te slingeren. Deze belandde in de berm en is twee keer over de kop geslagen. Het voertuig kwam in de sloot tot stilstand. Omstanders hebben de man uit de auto gehaald. De twee vrouwen die in de auto zaten, zijn zelf uit de auto geklommen. Allen zijn naar het ziekenhuis in Assen gebracht. Mogelijk is de man onwel geworden. Hij was na het ongeval niet aanspreekbaar. (BPS 08-181154)

Jongens meldden zich zelf bij agenten wegens verkeersovertredingen

HOOGEVEEN In de nacht van zaterdag op zondag waren agenten op de Montgomerystraat aan het bemiddelen bij een conflict. Plotseling mengden twee andere jongens zich in het gesprek. Ze riepen naar de agenten dat ze op een scooter zonder kenteken gingen rijden en vroegen of dat wel mocht. De agenten zijn eerst verder gegaan met de afhandeling van de ruzie.

Als snel bleek dat de opmerking van de twee jongens waarheid was en zagen de agenten hen op een scooter wegrijden, zonder helm. Bovendien reden ze zonder kenteken. De twee verdachten, een 18-jarige jongen uit Wijster en een 19-jarige jongen uit Pesse, zijn staandegehouden. De 18-jarige bestuurder werd gevraagd te blazen. Hij blies 375 ugl. De bromfiets is inbeslaggenomen. De bestuurder werd bekeurd voor het niet hebben van een rijbewijs, het rijden onder invloed en het rijden zonder helm. De 19-jarige jongen kreeg een bekeuring wegens het niet dragen van een helm. (BPS 08-181259)

Rijden onder invloed

HOOGEVEEN Agenten hebben in de nacht van zaterdag op zondag een 36-jarige man uit Hollandscheveld bekeurd wegens het rijden onder invloed. De man reed op de Buitenvaart toen hij werd aangehouden. Op het bureau blies hij 275 ugl. (BPS 08-181213)
NIEUW DORDRECHT Het rijbewijs van een 39-jarige man uit Klazienaveen is in de nacht van zaterdag op zondag ingevorderd op de N862. Agenten zagen de verdachte met hoge snelheid over de Dordsestraat rijden richting Klazienaveen. (BPS 08-181237)

COEVORDEN Een 25-jarige man uit Schoonebeek is in de nacht van zaterdag op zondag bekeurd wegens het rijden onder invloed. De man werd staandegehouden aan de Monierweg. Op het bureau blies hij 265 ugl. (BPS 08-181252)

Hardrijder bekeurd

BORGER De politie heeft zaterdagmorgen een 27-jarige bestuurder uit het Engelse Basildon bekeurd wegens te hard rijden. De man reed op de N374 met een snelheid van 126 km/uur waar 80 km/uur is toegestaan. De overschrijding is dus 42 km/uur. In overleg met het Openbaar Ministerie kreeg de bestuurder een boete van 330,-. (BPS 08-181101)

Jongen beroofd van zijn fiets
ASSEN Een 21-jarige jongen uit Assen is zaterdagmiddag beroofd van zijn fiets. Het gaat om een damesfiets, merk Batavus. De fiets is lime groen/geel van kleur. Een nog onbekende jongeman bedreigde de eigenaar en ging er vandoor met de fiets. Dit alles gebeurde rond 17.00 uur aan de Scharmbarg. Het signalement van de verdachte: het gaat om een getinte jongeman van ongeveer 1.80 meter lang, hij heeft kort stekelig jaar en een stoppelbaard. Hij droeg een zwarte, korte jas en een spijkerbroek. Getuigen kunnen contact opnemen met de politie via 0900-8844. (BPS 08-181146)

Inbraak bij zwembad
VRIES De politie heeft zaterdag een 14-jarige jongen uit Assen, een 15-jarige jongen uit Nieuw Amsterdam en een 14-jarige jongen uit Meppel aangehouden. De jongens zouden hebben ingebroken bij het zwembad aan de Sportlaan en een ruit hebben vernield. Kort na de melding zijn de verdachten aangehouden en ingesloten voor verhoor. Zij hebben inmiddels bekend. Tegen hen wordt proces-verbaal opgemaakt. Hun ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 1811094)

Rectificatie persbericht donderdag 2 oktober
ASSEN In een persbericht van donderdag 2 oktober staat een onjuistheid vermeld. Een 73-jarige man uit Assen zou zijn aangehouden en zou zijn ingesloten voor verhoor op het politiebureau. Dit is niet juist. De verdachte is in zijn woning gehoord. In de achtertuin van de verdachte stonden zeven wietplanten. De planten zijn inbeslaggenomen. Tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt wegens het kweken van hennep. Na overleg met Justitie kreeg de man een boete van 100,-. (BPS 08-167492)

Aangifte van mishandeling en beroving

BEILEN Een 22-jarige jongen uit Beilen deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling en beroving van zijn mobiele telefoon. De jongen is rond 4.00 uur naar huis gefietst na een avondje stappen. Bij de rotonde aan de Domoweg in de richting Beilen zou hij zijn mishandeld door een groepje jongeren. Mogelijk is een ruzie eerder die avond de aanleiding geweest. De politie doet onderzoek. (BPS 08-181249)

Huiselijk geweld

GEMEENTE BORGER-ODOORN De politie heeft zaterdagmiddag een 32-jarige man uit de gemeente Borger-Odoorn aangehouden wegens huiselijk geweld. De man zou zijn ex vrouw hebben geslagen. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Het 30-jarige slachtoffer deed aangifte. (BPS 08-181121)

Man aangehouden wegens mishandeling

HOOGEVEEN Een 16-jarige jongen uit Hoogeveen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden wegens mishandeling. Een 16-jarige jongen uit Hoogeveen deed aangifte. Hij zou door de verdachte zijn geslagen aan de Hoofdstraat. De verdachte is ingesloten voor verhoor. Zijn ouders zijn in kennis gesteld. (BPS 08-181235)

Aangiftes van mishandeling

ASSEN - Een 19-jarige jongen uit Assen deed in de nacht van zaterdag op zondag aangifte van mishandeling aan de Asserwijk. Kort daarvoor zou hij zijn geslagen door een groepje jongens. Het motief is nog niet duidelijk. De politie doet onderzoek naar de mishandeling. (BPS 08-181244)
EMMEN Een 14-jarige jongen uit Emmen is in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden op verdenking van mishandeling van een 17-jarige jongen uit Emmen. De mishandeling zou aan de Hoofdstraat hebben plaatsgevonden. Op basis van een signalement konden agenten kort daarna de verdachte aanhouden. Hij is ingesloten voor verhoor. (BPS 08-181260)

Jongeren aangehouden wegens vernieling lantaarnpalen ASSEN Een 18-jarige en een 22-jarige jongen uit Hilversum en een 22-jarige en een 25-jarige man uit Assen zijn in de nacht van zaterdag op zondag aangehouden. Ze zouden lantaarnpalen aan de Kaarnheugte hebben vernield. De jongens zijn ingesloten voor verhoor. (BPS 08-181250)

30 pakken stro in de brand

DROUWENERVEEN Een 52-jarige man uit Drouwenerveen deed aangifte bij de politie van brandstichting/vernieling. Vrijdag 3 oktober rond 17.00 uur zijn 30 pakken stro in de brand gevlogen. De schade wordt geschat op 1500,-. Getuigen die meer weten van de brand, worden gevraagd contact op te nemen met de politie via 0900-8844. (BPS 08-180957)

Politie zoekt getuigen van aanrijding in Klijndijk

KLIJNDIJK De politie is op zoek naar een bestuurder van een lichtkleurige personenauto. Deze bestuurder zou op maandag 29 september tussen 16.00 uur en 17.00 uur hebben voorgesorteerd bij de kruising Hoofdweg/Odoornerweg in Klijndijk. De auto van de nog onbekende bestuurder stond achter een blauwe Ford Focus. De blauwe Ford werd bestuurd door een 77-jarige vrouw uit Emmen. Toen de nog onbekende bestuurder rechts af wilde slaan, zou deze de auto van de vrouw uit Emmen hebben geraakt. De onbekende bestuurder is vervolgens doorgereden in de richting van Emmen. Graag komt de politie in contact met deze bestuurder of met andere getuigen van de aanrijding via 0900-8844. (BPS 08-181082)

Tien personenautos in de brand
ASSEN Zondagmorgen rond 6.15 uur kwam een melding binnen van een brand aan de Wenkebachstraat. Ongeveer tien personenautos zijn in brand gevlogen. De brandweer, die met drie voertuigen aanwezig was, kon voorkomen dat nabijgelegen bedrijfspanden vlam vatten. De politie doet onderzoek naar de oorzaak van de brand. Getuigen kunnen bellen met de politie via 0900-8844.

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u in contact komen met de dienstdoende voorlichter van Politie Drenthe, dan kunt u bellen met tel. 0592 - 45 1280.