Politie Gelderland-Zuid

Hulpverlening na kop-staart botsing

Beek (Ubbergen), 05-10-2008 o Na een kop-staart botsing op de Nieuwe Rijksweg waarbij drie auto's betrokken waren, gingen de hulpverleningsdiensten politie, ambulance en ook de traumahelikopter ter plaatse. Dit was omstreeks 14.50 uur zaterdagmiddag. Twee personen, een 75-jarige inwoner van Beek en zijn vrouw die bij hem in de auto zat, zijn naar het ziekenhuis overgebracht.

De 75-jarige reed over de Nieuwe Rijksweg komend vanuit de richting Nieuwe Ubbergseweg/Ubbergen. Voor hem in dezelfde richting reden een 39-jarige bestuurster uit Groesbeek en een 41-jarige bestuurster uit Grave. Deze twee moesten remmen en stonden stil, maar dit lukte de 75-jarige niet op tijd. Hij botste op zijn voorgangster die hij daarmee aanduwde tegen de voorste auto.

Blazen na aanrijding
De traumaheli landde en ook twee ambulances kwamen ter plaatse. Politieagenten regelden de verkeerssituatie. Andere agenten namen bij de betrokken bestuursters een blaastest af in verband met de regel 'Botsen is blazen'. Geen van hen had gedronken. Bij de 75-jarige bestuurder kon gezien de toestand waarin hij verkeerde geen blaastest worden gedaan, maar volgens de agenten was er geen indicatie van alcoholgebruik.

Zowel de man als zijn vrouw hadden nek- en benauwdheids-klachten. De vrouw kon na controle in het ziekenhuis naar huis, de man is ter observatie in het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis in Nijmegen opgenomen.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 11:47 | © Regio Gelderland-Zuid |