Politie Gelderland-Zuid

Vijf aanhoudingen bij grote alcoholcontrole

Bommelerwaard, 05-10-2008 o Zaterdagavond vanaf ongeveer 21.00 uur tot een uur of 03.00 's nachts is een grootschalige alcoholcontrole gehouden in de Bommelerwaard. Politieteam Bommelerwaard voerde in samenwerking met team Verkeershandhaving, Veilig Verkeer Nederland en AVV Rijkswaterstaat de controle uit. Vijf bestuurders zijn aangehouden voor rijden onder invloed.

De controles vonden verspreid over de Bommelerwaard plaats. De locaties waren de Van Heemstraweg in Zuilichem, Molenveldweg in Kerkwijk, Steenweg in Zaltbommel, Ammerzodenseweg in Hedel en de Jan Klingenweg in Alem.

Eén invordering rijbewijs
In totaal werden 403 bestuurders staande gehouden voor een blaastest op straat. Daarna moesten vijf bestuurders blazen op de ademanalyse. De uitslagen varieerden van 375 ug/l tot 630 ug/l. Van de bestuurder die deze laatste hoogste waarde blies, is meteen het rijbewijs ingevorderd (220 is de wettelijke limiet).
Binnen de categorie Beginnend bestuurder was één pleger van een misdrijf, waar rijden onder invloed immers onder valt. Diegene blies 230 ug/l op de ademanalyse. Voor deze groep bestuurders geldt gezien hun kwetsbaarheid strengere regelgeving.
Alle zaken werden afgehandeld in de speciaal hiervoor in gebruik zijnde alcoholbus.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 12:47 | © Regio Gelderland-Zuid |