Persberichten Rijn & Venen, 12.30 uur

Utrecht, 05-10-2008

Woninginbreker aangehouden

ABCOUDE Zaterdagnacht 5 oktober is rond 00.15 uur aan de Zuster Claassenhof een 36-jarige woninginbreker uit Abcoude opgepakt.

Omstreeks 23.45 uur kwam bij de politie een melding binnen van een bewoner aan de Zuster Claassenhof. Een vreemde man met bivakmuts belde tweemaal aan bij de woning. De bewoner zette het op een gillen, waarop de verdachte wegvluchtte. Met het doorgegeven signalement is de buurt afgezocht en is de politie in staat geweest de man niet veel later aan te houden. Met inzet van een speurhond zijn de bivakmuts, handschoenen en breekijzer teruggevonden in de tuin nabij de woning. De verdachte is in verzekering gesteld.

Alcoholcontrole

KAMERIK Op de Ingenieur Enschedeweg is in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 oktober een 56-jarige automobilist uit Aalsmeer aangehouden voor rijden onder invloed.

De man werd om 0.00 uur gecontroleerd. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en een tijdelijk rijverbod opgelegd.

Graffiti

MIJDRECHT Aan het Raadhuisplein is om 0.15 uur in de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 oktober een 17-jarige inwoner van Mijdrecht aangehouden, hij bracht graffiti aan op onder andere een winkelgevel.

De mensen van het cameratoezicht lichtte de politie in dat er een jongen een tag aanbracht op een winkelgevel. De politie kon daarop de jongen staande houden. Met een dikke merkstift bleek de jongen op diverse plekken graffiti te hebben aangebracht. De vredachte is inmiddels gehoord. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed

MONTFOORT Op de Willeskop is rond 00.45 uur in de nacht van zaterdag op zondag 5 oktober een 47-jarige automobilist uit IJsselstein aangehouden voor het rijden onder invloed.

De man werd gecontroleerd nadat de politie hem slingerend zag rijden. Agenten namen een blaastest af en hielden de man aan. Ademanalyse op het bureau wees uit dat hij 1105 ug/l in zijn lichaam had. Het rijbewijs van de 47-jarige man is ingevorderd en tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve lifter

MIJDRECHT Zaterdagnacht 5 oktober omstreeks 02.30 uur is aan de Raadhuislaan een 27-jarige man aangehouden op verdenking van het mishandelen van twee personen.

Rond 01.30 uur kreeg de 27-jarige inwoner van Mijdrecht een lift. Vervolgens begon de lifter in te slaan op één van de inzittenden, die hierbij een snijwond in het gezicht opliep. Eenmaal buiten de auto geeft de man een andere inzittende van de auto een kopstoot. Inmiddels werd de politie ingelicht door melding van het cameratoezicht die de opstoot waarnam. Toen agenten ter plaatse kwamen, namen zij verklaringen op van de beide slachtoffers, waarop één van hen de verdachte man zag lopen. De politie zette de achtervolging in en wist de man middels een nekklem uiteindelijk staande te houden. De man is in verzekering gesteld. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Verdachte snorfietser

WOERDEN Zaterdagnacht 5 oktober heeft de politie omstreeks 01.45 uur een 20-jarige inwoner van de Meern aangehouden. De man maakte zicht schuldig aan vreemd rijgedrag op andermans snorfiets.

Ter hoogte van de Wilhelminaweg is de 20-jarige man staande gehouden. De politie zag de man rijden op de snorfiets zonder verlichting tegen het verkeer in. De politie besloot tot achtervolging over te gaan. De verdachte probeerde vervolgens zowel de snorfiets als zichzelf te verstoppen. De politie kon de man staande houden. De verdachte bleek niet in het bezit te zijn van een legitimatiebewijs en verzekeringspapieren van de snorfiets. De verdachte en snorfiets zijn meegenomen naar bureau. Met de eigenaar van de snorfiets is inmiddels contact gezocht.

Vandalisme

MIJDRECHT In de nacht van zaterdag 5 oktober heeft de politie rond 03.00 uur ter hoogte van de Croonstadtlaan twee verdachten aangehouden die zich schuldig maakten aan vandalisme.

De politie kreeg een melding dat de twee mannen een bromfiets zouden hebben omgegooid. De melder had geen signalement van de verdachten en besloot zelf te gaan kijken. Niet veel later kwam de melding binnen van dezelfde melder dat de 2 verdachte mannen, een 21-jarige inwoner uit Woerden en een 26-jarige inwoner uit Noordenveld, een poging waagde om in te breken in een winkel aan de Raadhuislaan. Hierdoor kon de melder een signalement afgeven. Hiermee kon de politie de omgeving afspeuren in samenwerking met de melder. De melder zag de verdachten vervolgens lopen, de politie heeft de achtervolging ingezet en uiteindelijk staande weten te houden. De verdachten zijn in verzekering gesteld en tegen hun is een nader onderzoek ingesteld.

Alcoholcontrole

MONTFOORT / BREUKELEN / WILLESKOP De politie heeft zaterdagavond 4 oktober van 22.00 uur tot zondagmorgen 5 oktober 04.00 uur in de nacht een alcoholcontrole op drie plaatsen in de regio gehouden. In totaal moesten 456 bestuurders een blaastest afleggen, negen mensen werden uiteindelijk aangehouden.

Eén van de aangehouden mensen weigerden een bloedproef af te laten nemen, tegen de verdachte is proces-verbaal opgemaakt met als gevolg invordering van het rijbewijs.