Persberichten district

Oosterhout, 05-10-2008

Speedgebruiker aangehouden in Nieuwendijk

NIEUWENDIJK: De politie heeft vannacht omstreeks 03.30 uur op een parkeerplaats langs de A27, bij het Esso tankstation, een 22-jarige man uit Werkendam aangehouden ter zake het bezit van harddrugs. Hij zat in de auto met een 16-jarig meisje eveneens uit Werkendam. De agenten controleerden de bestuurder. De agenten kregen de indruk dat hij drugs gebruikt had. In zijn broekzak had hij een gebruikershoeveelheid speed, circa een kwart gram. Ook lag er onder de bestuurdersstoel, een zogenaamde kleppenlichter, een metalen staaf met daaraan een kop en een rand. De 22-jarige verdachte die toegaf dat hij speed had gebruikt, verklaarde dat hij dat uit zelfverdediging daar had liggen. In die omstandigheden geldt het dan als wapen en is dat ook strafbaar ingevolge de Wet Wapens en Munitie. De man krijgt zowel voor het drugs als het wapenbezit een proces-verbaal.

Bestuurder brommobiel onder invloed van alcohol

KAATSHEUVEL: Agenten hebben vannacht omstreeks 02.45 uur een 18-jarige man uit Kaatsheuvel aangehouden ter zake rijden onder invloed. De man reed in een brommobiel voor invaliden over de Nieuwe Markt. Hij reed met hoge snelheid en zonder verlichting. De bestuurder werd aan de kant gezet. Hij was onvast ter been en rook naar alcohol. Een blaastest ter plaatse lukte niet. Aan het bureau slaagde de verdachte daar wel in. De ademtest kwam uit op 440 ugl, twee keer het toegestane maximum van 220 ugl. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

15-jarige bromfietser geeft valse naam op

OOSTERHOUT: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 22.00 uur op de Hoofseweg een 15-jarige Oosterhoutse jongen aangehouden die eerder die avond tijdens een bekeuringsituatie een valse naam had opgegeven. Een motoragent stelde een controle in het park in op jeugdoverlast. Er kwam hem een bromfietser tegemoet die geen helm droeg en over het voetpad reed. Bij controle bleek deze persoon ook geen rijbewijs, certificaat of ID bewijs bij zich te hebben. De agent gaf de jongen een bekeuring en noteerde zijn personalia. Aan het bureau bleek dat deze niet correct waren. Hierop is de agent terug naar het park gegaan waar hij de jongen weer aantrof. Hij heeft hem aangehouden, bleek dat de knul zich 2 jaar ouder had voorgedaan. Zijn moeder is in kennis gesteld. Hij heeft nu ook nog een proces-verbaal gekregen voor het opgeven van een valse naam.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

WAALWIJK: Er is vannacht omstreeks 04.20 uur ingebroken in een supermarkt aan de Mozartlaan. De inbrekers hebben de onderste ruit van de schuifpui aan de voorzijde ingetrapt. Hierdoor ontstond een gat. Daarna hebben ze de winkelwagens weggeschoven. Uit de winkel zijn tabakswaren gestolen. De politie onderzoekt de inbraak.

Auteur
Willem van Hooijdonk