Persberichten district

Breda, 05-10-2008

Grootschalige alcoholcontrole levert 27 overtreders op

PUTTE: De politie Midden en West Brabant heeft vannacht, de nacht van zaterdag op zondag samen met de politie Zeeland en de Belgische collega's een grootschalige alcoholcontrole gehouden. Daarbij werden in Nederland 21 bestuurders en in België 6 bestuurders aangehouden omdat ze teveel gedronken hadden. De controle eindige om 05.20 uur.

De politie in Bergen op Zoom zette vannacht een controle op in Putte aan de Antwerpsestraatweg. Er werd daaraan onder meer deelgenomen door het Verkeershandhavingsteam van MWB, politiestudenten en agenten van de vrijwillige politie. Er werden 6 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol. De percentages liepen uiteen van 270 ugl tot en met 640 ugl. Twee bestuurders moesten hun rijbewijs inleveren. Verder werden 10 bekeuringen uitgedeeld voor diverse verkeersovertredingen zoals het rijden zonder gordels (4) en het rijden met getinte ruiten (2) In Zeeland werden 15 bestuurders betrapt op het rijden onder invloed van alcohol.

Drie arrestaties tijdens horecatoezicht op Markt in Roosendaal

ROOSENDAAL: Vannacht is omstreeks 03.50 uur op de Markt een 26-jarige Roosendaler aangehouden die daar aan het vechten was met enkele portiers. De verdachte was dronken. Hij verklaarde dat hij een café binnen had willen gaan om te vechten met de nieuwe vriend van zijn ex. Er was in hem iets geknapt. Hij werd tegengehouden door portiers en overgedragen aan de politie.

Vannacht werden op de Markt nog twee arrestaties verricht. Rond 03.10 uur werd op aanwijzing van een portier een 21-jarige man uit Leiden aangehouden. Hij was door de uitsmijter uit de zaak gezet. De knul had zich daartegen verzet door de beveiliger te slaan en zijn veiligheidsvest, shirt en oortje van de portofoon te vernielen. De verdachte verklaarde vanmorgen dat hij niet begreep waarom hij de zaak uit moest. Ook had de portier juist hem geslagen en een knietje in zijn maag gegeven. Een 40 jarige Roosendaler werd omstreeks 01.50 uur aangehouden omdat hij niet voldeed aan de vordering te vertrekken. Hij bleef vervelen bij een horecazaak omdat hij zijn jas terugwilde, maar daar geen bonnetje van had. Hem werd gezegd rond 04.00 uur terug te komen maar daar nam hij geen genoegen mee en bleef de openbare orde verstoren. Hij heeft een boete van 120 euro betaald.

Baldadige jongen aangehouden in Bergen op Zoom

BERGEN OP ZOOM: Vannacht omstreeks 01.30 uur heeft de politie aan de Gagelboslaan een 21-jarige jongeman uit Bergen op Zoom aangehouden ter zake baldadigheid. Een agent zag dat enkele jongeren met elkaar aan het stoeien waren. De verdachte trapte daarbij twee fietsen om. Hij werd aangehouden voor baldadigheid.

Twee aanhoudingen ter zake huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zaterdagavond omstreeks 20.15 uur in een woning in Bergen op Zoom Zuid, een 35-jarige Schiedammer aangehouden ter zake huiselijk geweld. Hij had met blote handen de ruit van de achterdeur ingeslagen om de woning van zijn ex-vriendin binnen te komen.

De verdachte heeft kennelijk een relatie gehad met de bewoonster. Hij kan niet verkroppen dat ze het heeft Hij wilde met haar praten, maar de vrouw stelde daar geen prijs op. Hij zat bij binnenkomst op de bank en had bebloede handen ook de vloer en de muren waren besmeurd met bloed. Een van de kinderen van de bewoonster kwam op het moment dat de politie in de kamer was uit het televisiekasje gekropen en had zich daar kennelijk uit angst verstopt. Hoewel de vrouw geen aangifte wilde doen, besloten de agenten toch de man aan te houden.

ROOSENDAAL: In de wijk Kortendijk is zaterdagavond een 50-jarige man aangehouden. Hij wordt verdacht van het mishandelen van zijn 59-jarige echtgenote. De zaak werd gemeld door de buurvrouw waar het slachtoffer naar toe was gevlucht. Haar man die gedronken had, is volgens haar erg achterdochtig. Hij had haar in haar gezicht en op haar hoofd geslagen en aan haar haar getrokken. Ook hij is aangehouden. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppenvan huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie opwww.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Auteur:

Willem van Hooijdonk