Politie Gelderland-Zuid

Twee 'verdachte' mannen aangehouden

Vuren, 05-10-2008 o Surveillerende agenten zagen zaterdagnacht op de Waaldijk in Vuren, vlakbij de T-splitsing met De Steeg, twee mannen langs de weg lopen. Gezien het tijdstip en het weer spraken de agenten de mannen aan. Op de vraag waar ze heen gingen en wat ze daar deden konden zij geen duidelijk antwoord geven. De agenten vertrouwden het niet en besloten tot nader onderzoek. Toen hun legitimatie werd gevraagd, rende één van de mannen ineens weg. Na een korte achtervolging werd hij aangehouden.

De verdachte, wat later bleek een 25-jarige Rotterdammer, werd aangehouden voor het niet voldoen aan de Wet op de identificatieplicht. De ander, die zich wel legitimeerde - een 19-jarige inwoner van Heukelum, werd aangehouden op grond van de Algemene Plaatselijke Verordening van de gemeente Lingewaal; het in de nacht op de openbare weg bij zich hebben van inbrekerswerktuig. Beide mannen hadden namelijk bepaalde spullen bij zich.

In de buurt stond een auto die hoorde bij de twee mannen. Het voertuig is voor verder onderzoek naar het politiebureau gebracht. De twee verdachten zijn ingesloten voor verhoor. De politie onderzoekt nog of in de omgeving iets verdachts is opgemerkt of een inbraak is gepleegd.

(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 13:26 | © Regio Gelderland-Zuid |