Politie Zeeland


---


O-1945-2008 Onder invloed, Kapelle
Op de Vroonlandseweg in Kapelle is vannacht om ongeveer 01.45 uur een 22-jarige automobilist uit die plaats betrapt op het rijden onder invloed.
De man bleek, na het ondergaan van een blaastest, ruim vier keer teveel te hebben gedronken. Hij moest zijn rijbewijs inleveren. In 2005 was deze man ook al twee keer veroordeeld voor hetzelfde feit.

Z-1946-2008 Drugsoverlast in Zeeuwsch-Vlaanderen
In verband met de toenemende klachten in de binnenstad van Terneuzen, dat daar op steeds grotere schaal (soft)drugs gedeald wordt, is door de Zeeuwse politie gecontroleerd op dealen.
De controles hebben plaatsgevonden op vrijdag 3 oktober en zaterdag 4 oktober, tussen 14.00 en 24.00 uur. Tijdens deze controles werden vier straatdealers door de politie aangehouden. Bij de aangehouden verdachten werden diverse grammen softdrugs in beslag genomen.
Een 67-jarige Terneuzenaar is aangehouden wegens dealen van softdrugsmen.
Een 67-jarige Terneuzenaar is aangehouden wegens dealen van softdrugs. Bij hem werd 18 gram weed in beslag genomen. Hij kreeg van de officier van justitie een boete opgelegd van E 220,-.
Een 18-jarige jongen uit Terneuzen is aangehouden voor het dealen van softdrugs. Bij hem is 15 gram weed in beslag genomen en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Ook werd een 29-jarige man uit Den Haag aangehouden voor hetzelfde feit. Bij hem is 17 gram in beslag genomen en hij moest op last van de officier van justitie een boete van E 240,- betalen.
Tot slot werd een 20-jarige Terneuzenaar aangehouden. Hij had een kleine hoeveelheid softdrugs op zak. De verdachte deed afstand van de drugs en hij is, na verhoor, in vrijheid gesteld.
De Zeeuwse politie zal in de komende tijd door blijven gaan met de controles op dealers in de binnenstad van Terneuzen.

R-1947-2008 Kustmarathon verloopt rustig en zonder boetes
Zaterdag is door 14 politiemensen van politieregio Zeeland toezicht gehouden op het goed verlopen van de Kustmarathon.
Door de agenten werd het evenement omschreven als: perfect verlopen. Langs de hele route waren politieagenten die de mensen maanden door te rijden en niet daar stil te staan waar dat gevaarlijk was. Het gevolg daarvan was dat er geen enkele bekeuring is uitgeschreven tijdens het evenement.

O-1948-2008 Proces-verbaal wegens drugsbezit
Een 26-jarige Goesenaar liep in de nacht van zaterdag op zondag met een geopend flesje bier over de Markt in zijn woonplaats.
De man werd hierom aangesproken door surveillerende agenten. Hem werd een bekeuring aangezegd voor voornoemd feit. Ondertussen hadden de agenten ook nog gezien dat hij een zakje met wit poeder wegstopte. Dat zakje is in beslag genomen door de agenten en de inhoud wordt door de recherche onderzocht. Als blijkt dat de inhoud een harddrug betreft dan kan de Goesenaar ook nog een proces-verbaal tegemoetzien voor het in bezit hebben van harddrugs.