Politie IJsselland

|     |Aalten - trio verdacht van parfumdiefstallen              |
Dankzij alert optreden zijn zaterdagochtend 4 oktober in Aalten twee mannen en een vrouw aangehouden. Zij worden ervan verdacht bij drogisterijen dure parfums te hebben gestolen. Het trio is in verzekering gesteld.

Bij een drogisterij aan de Bredevoortsestraatweg bevonden zich zaterdagochtend drie personen die nogal veel belangstelling voor cosmetica hadden. Zij hadden een grote tas bij zich en hun gedrag was opvallend. De eigenaresse herkende één van de mannen die onlangs betrokken was bij een cosmeticadiefstal. De beelden van de diefstal waren via een camera vastgelegd. De politie werd gebeld en kennelijk had men dit in de gaten. Het personeel wist de vrouw aan te houden en kort daarop kon de politie de twee mannen aanhouden. Het gaat om een 30-jarige vrouw uit Eindhoven man en twee mannen waarvan de identiteit nog onduidelijk is. Bij het trio werden meerdere van diefstal afkomstige dure parfums aangetroffen. De drie zijn in verzekering gesteld.

|     |Winterswijk - toezicht terugkeer discobussen; één         |
|     |aanhouding                                                |
De politie heeft zondagochtend 5 oktober tijdens het toezicht op de terugkerende jeugd een 20-jarige Winterswijker aangehouden voor baldadigheid. Hij slingerende een fiets door de lucht.

Tijdens het horecatoezicht surveilleert de politie ook om plaatsen war de horecajeugd de discobussen verlaat. Bij het station in Winterswijk werd rond 03.40 uur een jongeman aangehouden. Hij wilde kennelijk zijn fiets pakken en deze bleek ingesloten te zijn door enkele andere fietsen. Hij pakte er één van op en slingerende deze door de lucht. De politie greep in en hield de jongeman aan. Hij kreeg een boete voor baldadigheid.

|     |Dinxperlo - man dringt woning binnen                      |
Een 36-jarige man uit Ulft is zondagochtend 5 oktober in het ziekenhuis opgenomen, nadat hij zich ernstig aan zijn hand verwondde toen hij een woning in Dinxperlo binnen drong waar zijn ex verbleef. De politie onderzoekt het gebeurde.

De politie kreeg rond 04.15 uur een melding dat een man bij een woning aan De Tol was binnengedrongen. Hij had met een bijl de ruit van de voordeur ingeslagen. Eenmaal binnen was er een vechtpartij ontstaan, waarbij hij zijn ex en haar vriend mishandeld heeft. Kort daarop is de man gevlucht. De vrouw is voor onderzoek naar het ziekenhuis gebracht, terwijl een andere politie-eenheid op zoek ging naar de verdachte. Hij werd thuis aangetroffen en bleek dusdanig aan zijn hand gewond, dat behandeling in een ziekenhuis noodzakelijk was. Hij is hiervoor opgenomen en de politie heeft zondag een technisch onderzoek verricht en de bijl aangetroffen. Diverse buurtbewoners hebben iets van het gebeurde meegekregen en dienen te worden gehoord. Ook de bewoner en de ex moeten nog uitgebreid gehoord worden. Het Bureau Slachtofferhulp wordt ook in kennis gesteld.

|     |Montferland - auto's beschadigd door joyrider             |
Dat je eerst rijlessen moet hebben gehad om een auto goed te besturen, is een 16-jarige jongen uit de gemeente Montferland nu wel duidelijk. Vrijdagavond 3 oktober nam hij de auto van een bekende mee en veroorzaakte twee aanrijdingen.

De jongeman was samen met een bekende aan het werk geweest en na afloop ging men bij een vriendin van de eigenaar van de auto langs. Toen de man in slaap viel en de jongen toch naar huis wilde, nam hij de sleutels mee. Onderweg bleek zijn stuurmanskunst niet voorbeeldig. In Ulft en 's-Heerenberg raakte hij een geparkeerd staande auto. Zaterdag legde hij over het gebeurde op het politiebureau een verklaring af. De gedupeerden worden in kennis gesteld om de schade te kunnen regelen. De jongeman krijgt een proces-verbaal.

|     |Winterswijk - ongeluk tijdens truckerstocht               |
Bij de truckerstocht voor mensen met een verstandelijke beperking is zaterdag 4 oktober op de Groenloseweg in Winterswijk een ongeluk gebeurd. Eén passagiertje raakte licht gewond en een trucker moest met verwondingen naar het ziekenhuis worden gebracht.

De aanrijding gebeurde omstreeks 14.25 uur. Een groep van enkele tientallen trucks reed met veelal jongeren en hun begeleiders in colonne. Op een gegeven moment botste één van de vrachtwagens op zijn voorganger. Door de aanrijding raakte de achterste vrachtwagen in de berm en botste tegen een boom. De passagier, een jongetje van een jaar of tien liep licht schouderletsel door de gordel op en kon in een andere vrachtwagen mee. De bestuurder, een man uit Aalten liep diverse verwondingen op en is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht. De schade aan beide vrachtwagens is aanzienlijk.

|     |Doetinchem - fietsen beschadigd door brand                |
De brandweer in Doetinchem heeft zondagochtend 5 oktober een brand op het Stationsplein in die plaats moeten blussen. Er stonden enkele fietsen in brand.

De brand werd omstreeks 04.40 uur gemeld en zeven fietsen en een bromfiets liepen schade door de brand op. De brandweer heeft het vuur geblust en er wordt een onderzoek ingesteld. De gedupeerden zijn nog niet achterhaald. De politie vraagt hen natuurlijk wel om aangifte te doen.

Einde berichten


---


---


---

---- --