Persberichten Eemland zuid, 14.15 uur

Utrecht, 05-10-2008

Hennepkwekerij

AMERSFOORT - Na aanleiding van binnengekomen informatie heeft de politie zaterdag 4 oktober omstreeks 12.00 uur een hennepkwekerij ontdekt en ontmanteld.

Rondom een woning aan de Curaçaolaan trof de politie een duidelijk bromtoon en sterke wietlucht aan. In de betreffende woning trof de politie een in werking zijnde hennepkwekerij aan met 288 hennepplanten. De stroom bleek illegaal te worden afgetapt. In de woning waren geen personen aanwezig. De politie stelt een onderzoek in naar de eigenaar van de hennepkwekerij.

Invordering rijbewijs

AMERSFOORT Op de Nijkerkerstraat is zaterdagavond 4 oktober een 44-jarige automobilist uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed.

Om 19.45 uur kwam er bij de politie een melding binnen van gevaarlijk weggedrag. De automobilist reed door rood en tegen het verkeer in met lage snelheid. De man werd staande gehouden en de ademanalyse op het bureau wees uiteindelijk 875 ug/l uit. De man bleek ook nog eens in het bezit te zijn van een ongeldig verklaard rijbewijs. Daarnaast was zijn voertuig onverzekerd en reed hij in een auto die niet APK gekeurd is. De verdachte is in verzekering gesteld en zijn voertuig is in beslag genomen.

Onder invloed

LEUSDEN - Een 48-jarige automobilist uit Veenendaal is in de nacht van vrijdag 3 oktober op zaterdag 4 oktober aangehouden op verdenking van het rijden onder invloed.

Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 540 ug/l uit. Tegen de man is een proces-verbaal opgemaakt en hem is een rijverbod van 5 uur opgelegd.

Gestolen fietsen gevonden

AMERSFOORT Vrijdagnacht 4 oktober omstreeks 04.15 uur trof de politie een drietal vernielde fietsen aan bij de Stationstraat ter hoogte van het viaduct met de Kersenbaan. De politie is op zoek naar de eigenaren van deze fietsen en mogelijke getuigen van de vernielingen.

Onder het viaduct aan de Kersenbaan heeft de politie een drietal fietsen aangetroffen:


- herenfiets, van het merk Mentor in de kleur bruin/beige


- damesfiets, zwarte opoefiets van het merk Nostalgie


- damesfiets, kleur zwart van het merk Barok

Bent u in die nacht getuige geweest van mensen die zich verdacht gedroegen in de omgeving van het viaduct aan de Kersenbaan? Of bent u wellicht eigenaar van één van deze fietsen? Neemt u dan contact op met de politie van het district Eemland zuid, op tel.: 0900-8844.