Persberichten Heuvelrug 13.25 uur

Utrecht, 05-10-2008

Winkeldievegge aangehouden
VEENENDAAL Op zaterdag 4 oktober omstreeks 11.30 uur is een 31-jarige vrouw uit Veenendaal aangehouden voor winkeldiefstal. De politie werd gealarmeerd toen een beveiligingsmedewerker van een winkel aan Het Scheepsjeshof een winkeldievegge had aangehouden. Zij bleek een sweater te hebben gestolen. De vrouw is vervolgens overgedragen aan de gewaarschuwde agenten en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

Agressieve automobilist
VEENENDAAL Op vrijdag 3 oktober omstreeks 17.30 uur hielden agenten een snelheidscontrole op de Wageningselaan. Een 36-jarige automobilist uit Apeldoorn kreeg een bekeuring omdat hij 69 km/uur reed in plaats van de toegestane snelheid van 50 km/uur. De man was het kennelijk niet eens met deze bekeuring, omdat hij zich agressief gedroeg tegen de agenten en hen uitschold. Na het tonen van zijn identiteitspapieren reed de man met gierende banden weg. De man moet zich hiervoor op een later tijdstip alsnog melden op het politiebureau.

Agent mishandeld
VEENENDAAL Op zaterdag 4 oktober is omstreeks 16.15 uur een 52-jarige man uit Veenendaal aan de Verlengde Sportlaan aangehouden voor het mishandelen van een agent.

Tijdens een voetbalwedstrijd tussen de amateurvoetbalverenigingen GGGV en Spakenburg konden de supporters van Spakenburg zich niet vinden in de beslissingen van de scheidsrechter. Er ontstonden op het sportpark Banhuis verschillende opstootjes waarbij de supporters van de voetbalvereniging Spakenburg zich richtten op de supporters van GGGV. Escalatie tussen beide supportersgroepen kon door de politie echter worden voorkomen. Toen agenten de supporters van Spakenburg in de bus begeleidden, sloeg een 52-jarige man uit Veenendaal een agent. De verdachte is hierop aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau.