Politie Gelderland-Zuid

Autobrand op A15

Echteld, 05-10-2008 o Zondagmorgen omstreeks 11.35 uur werd melding gemaakt van een auto die in brand stond op de snelweg A15 (links) ter hoogte van Echteld. Politie, brandweer en Rijkswaterstaat gingen ter plaatse. De auto brandde geheel uit, er was sprake van enige verkeersstremming, maar persoonlijke ongelukken deden zich gelukkig niet voor.

Een gezin uit Elst was onderweg toen de bestuurder bemerkte dat zijn auto niet meer lekker trok. Snel daarna kwam er rook onder de motorkap vandaan en heeft hij de auto stilgezet halverwege de oprit van Echteld en de sluis. Een stel dat achter hen reed, heeft geprobeerd met hun brandblusser erger te voorkomen. De brand onder de motorkap kregen zij echter niet meer uit. Het hele gezin kon tijdig uit de auto komen.

In verband met de hevige rookontwikkeling heeft de politie het verkeer stilgezet. Rijkswaterstaat kwam ter plaatse met een 'dwangpijl'. De brandweer Echteld heeft het bluswerk verricht. De auto brandde geheel uit. Rond het middaguur was de brand meester en stelde de politie alvast 1 rijstrook open, zodat het verkeer weer langzaam op kon rijden. Om 12.30 uur was de weg weer vrij.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 14:33 | © Regio Gelderland-Zuid |