Politie Gelderland-Zuid

Fietser mishandeld: aanhouding

Nijmegen, 05-10-2008 o In de nacht van zaterdag op zondag werd een 24-jarige man uit Arnhem die vanuit Wijchen op de fiets op weg was naar Lindenholt door een onbekende man belaagd. Hij deed hiervan aangifte bij de politie.

De 24-jarige fietste met zijn vriendin langs de Wijchenseweg, vanaf Bijsterhuizen richting Takenhofplein. Ter hoogte van het viaduct met de A73 zag hij een man hen tegemoet lopen. Die zou hem bij het passeren van zijn fiets hebben geduwd en diverse bedreigingen hebben geuit. De 24-jarige kwam in de berm terecht, wist overeind te komen en is vervolgens samen met zijn vriendin hard weggefietst naar een tankstation in de buurt. De politie werd gewaarschuwd.

Agenten reden die kant op en troffen onderweg een man aan die voldeed aan het opgegeven signalement van de verdachte. Zij spraken hem aan en constateerden dat hij behoorlijk onder invloed van drank was. De man, later bleek van 28 jaar en afkomstig uit Wijchen, werd aangehouden en ingesloten om zijn roes uit te slapen. Vanmorgen is de verdachte afgehoord en in vrijheid gesteld. Behalve de aangifte hebben agenten een getuigenverklaring opgenomen. Het slachtoffer liep licht letsel op.
(08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 14:12 | © Regio Gelderland-Zuid |