Politie Limburg-Noord

'Gestolen waar' blijkt afval in Venlo


Datum: 5-10-2008
Tijd bericht: 15:47
Plaats: Venlo
Een oplettende collega buiten diensttijd zag zaterdagavond in de Emmastraat drie personen lopen met twee computer beeldschermen, vond dit enigzins verdacht en meldde dit bij zijn collega's in dienst. Deze collega's waren in de buurt en kwamen poolshoogte nemen. Toen de jongens de agenten zagen gingen zij er vandoor waarbij zij de schermen op het gras en in de struiken gooiden. De agenten zijn hierop achter de wegrennende jongens aangerend. Even later konden twee van de drie verdachten worden aangehouden op de Emmastraat op verdenking van diefstal c.q. heling. De verdachten, 17 en 18 jaar uit Venlo, werden overgebracht naar het regiobureau in Venlo waar zij werden voorgeleid en verhoord. Even later kwam ook een melding bij de politie binnen dat er een inbraakalarm af ging bij een onderwijsinstelling, dichtbij de locatie waar de drie jongens gezien waren.

De jongens verklaarden dat zij de beeldschermen vlakbij een afvalcontainer hadden gevonden en dat er een briefje 'defect' op had gezeten. Na navraag bij de colleges bleek dat er inderdaad enkele schermen defect waren en dat deze vermoedelijk door iemand dichtbij het afval waren gezet ter vernietiging. De ouders werden geïnformeerd en beide jongens zijn enkele uren na de aanhouding weer in vrijheid gesteld. In overleg met de eigenaar zijn beiden beeldschermen inmiddels vernietigd.

Ondanks de ongelukkige samenloop van omstandigheden, waardoor een en ander in eerste instantie meer verdacht leek dan het uiteindelijk was, krijgen beide jongens wellicht toch een verbaal of een HALT-opdracht. Dit heeft te maken met het feit dat het wegnemen van spullen op het bedrijfsterrein, afval of niet, niet is toegestaan als er niet eerst om toestemming is gevraagd .