Ingezonden persbericht


Renger kan niet profiteren van wisselende weersomstandigheden

Renger van der Zande heeft in de tweede race in Le Mans niet kunnen profiteren van de verraderlijke omstandigheden. De Prema-coureur, die in het achterveld startte na de pechrace van zaterdag, was bezig met een snaarstrakke inhaalrace, maar werd verrast door de plotselinge regenval.

Download hi-res image
De race werd halverwege stilgelegd en dat was geluk voor Renger, die na het raken van een spekgladde kerbstone achterstevoren het grind in dook. Renger kon de herstart bijwonen en omdat het was gestopt met regenen, nam hij de gok om op slicks zijn weg te vervolgen. Een nieuwe bui betekende dat die gok niet goed uitpakte. "Ik heb flink wat risico genomen in het begin", zei Renger. "Het regende een klein beetje, waardoor de baan vrij glibberig was en daar kon ik goed mee uit de voeten. Op een gegeven moment begon het opeens harder te regenen en spinde ik, nadat ik een kerbstone raakte in de laatste bocht."

"De race werd stilgelegd en ik kon meedoen aan de herstart. De regen was gestopt, dus we besloten de gok te wagen op slicks. Direct na de herstart begon het echter weer te regenen, waardoor de slicks niet de juiste keuze bleken. Het was niet bepaald mijn weekend. Er ging van alles fout. Ik hoop dat we in Hockenheim de boel weer goed op de rails hebben en dat we het seizoen op een positieve manier kunnen afsluiten."