Politie Zuid-Holland-Zuid

5/10 Alblasserwaard en Vijfheerenlanden

Dordrecht, 05-10-2008 o Persberichten district II

VERDACHTE VAN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
HARDINXVELD-GIESSENDAM Een 38-jarige man uit Druten is op 4 oktober op het politiebureau aan de Overkampweg in Dordrecht in verzekering gesteld. De man zou op 14 juni CDs en kleding uit een woning aan de Prinses Margrietstraat hebben weggenomen. De verdachte was tijdelijk dakloos en verbleef daar bij een kennis die hem onderdak had aangeboden. Toen die kennis naar zijn werk was, werd zijn huis overhoop gehaald en de goederen weggenomen. De politie keek sindsdien naar hem uit. De man is ingesloten.

DRONKEN WEGGEBRUIKERS AANGEHOUDEN
ALBLASSERDAM Een 25-jarige man uit Alblasserdam is op 5 oktober op de Kabelbaan aangehouden. Hij werd gecontroleerd en bleek dermate teveel gedronken te hebben dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. Na verhoor mocht de man naar huis.
GORINCHEM Een 58-jarige man uit Amsterdam is op 5 oktober op de Krijtstraat aangehouden. Hij blies zover boven de streep dat hij zijn rijbewijs kon inleveren. De man verklaarde zelf dat hij in de afgelopen drie maanden drie keer eerder was aangehouden wegens rijden onder invloed. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. SLIEDRECHT Een 22-jarige automobilist uit Sliedrecht is op 5 oktober op het Doctor Langeveldplein aangehouden. Hij had veel teveel gedronken, wat genoeg is voor invordering van zijn rijbewijs, maar dat heeft de man helemaal niet. Nadat hij een verklaring had afgelegd, kon hij naar huis.
PAPENDRECHT Een 53-jarige Portugees is in de nacht van op 5 oktober op de A15 ter hoogte van Papendrecht aangehouden. Deze automobilist had vier keer meer gedronken dan maximaal is toegestaan en was zo dronken dat hij de nacht in de cel mocht doorbrengen. De politie was de man op het spoor gekomen, nadat hij op de A15 een aanrijding met lichte materiële schade had veroorzaakt. Uit de blaastest bleek waarom.

MAN VALT VAN FIETSCAFÉ
ALBLASSERDAM Een 70-jarige man uit Alblasserdam is op 4 oktober gewond geraakt toen hij van een zgn fietscafé viel. Een fietscafé is een soort bar op wielen, waarbij passagiers aan een soort bar zitten en meetrappen om vooruit te komen. Toen het fietscafé op de Van Hogendorpweg over een drempel reed, viel de man van zijn zadel/barkruk en kwam ongelukkig met zijn hoofd op het wegdek. Een ambulance is ter plaatste gekomen om de man te behandelen.

MAN IN ELKAAR GESLAGEN
ALBLASSERDAM Een 20-jarige man uit Sliedrecht is op 5 oktober door onbekenden in elkaar geslagen. De man kwam rond 01.45 uur een horecagelegenheid uit waar hij naar een feest was geweest. Hij was nog maar net buiten toen hij door meerdere personen werd geschopt en geslagen. Dat resulteerde in gebroken tanden, een wond aan een arm, een pijnlijke nek, een gezwollen oog en een rit met de ambulance naar een ziekenhuis. Waarom de man mishandeld werd is onbekend. Hij heeft aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.