UPDATE Persberichten Lekstroom, 12.30 uur

Utrecht, 05-10-2008

Mishandeling agent
UTRECHT Op vrijdag 3 oktober heeft de politie omstreeks 15.48 uur een 48-jarige man uit Nieuwegein aangehouden voor onder meer een poging tot zware mishandeling van een politie-ambtenaar.

Surveillerende agenten zagen omstreeks 15.50 uur dat een automobilist mobiel aan het bellen was op het kruispunt Batenburg/Dukatenburg. Toen agenten hem aan de Dukatenbrug een stopteken gaven, gaf de man hier gehoor aan. Agenten spraken de automobilist aan op het niet-handsfree bellen en het niet dragen van zijn autogordel. De man weigerde echter zijn rijbewijs te laten zien en ontkende dat hij mobiel had gebeld. De man startte daarop zijn motor waarna één van agenten probeerde om de de contactsleutel om te draaien. Dit lukte echter niet, omdat de verdachte wegreed. De agent werd hierdoor ongeveer drie meter met de auto meegesleurd. De agent kon alsnog loskomen en de verdachte ging er vandoor. Met verschillende politie-autos werd daarna naar de man gezocht. Agenten konden hem uiteindelijk bij zijn woning aanhouden.

Verkeerscontrole
HOUTEN Op vrijdag 3 oktober heeft de politie tussen 11.45 en 12.15 uur een verkeerscontrole gehouden aan de Dampolder, in de omgeving van een basisschool.
Tijdens deze controle zijn in totaal drie bekeuringen uitgeschreven. Twee mensen kregen een bekeuring omdat hun kinderen niet in het zitje zaten en/of gordel droegen. Een persoon kreeg een bekeuring omdat twee kinderen op één stoel voorin de auto zaten.

Controle verlichting
HOUTEN Vrijdagavond 3 oktober heeft de politie tussen 20.00 en 21.15 uur gecontroleerd op fietsverlichting aan Het Rond. In totaal werden zestien bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die hun licht niet in orde hadden. Daarnaast konden een aantal mensen zich niet legitimeren, zij moesten alsnog hun legitimatiebewijs tonen op het politiebureau in Houten.

Controle verlichting

HOUTEN Zaterdagavond 4 oktober heeft de politie tussen 20.00 en 21.00 uur gecontroleerd op fietsverlichting aan de Onderdoor in Houten. In totaal werden achttien bekeuringen uitgeschreven voor fietsers die hun licht niet in orde hadden.