Persberichten stad Utrecht, 16.00 uur

Utrecht, 05-10-2008

Heling

UTRECHT - Op zaterdag 4 oktober zijn omstreeks 23.00 uur aan de Cartesiusweg zes verdachten, allen afkomstig uit Utrecht, aangehouden voor heling. Tijdens een verkeerscontrole zagen agenten een auto met daarin vier personen op de achterbank zitten die geen gordel droegen. Toen het voertuig werd gecontroleerd, bleken er bovendien inbrekerswerktuigen in de auto te liggen. Verder trof men een navigatiesysteem aan dat van diefstal afkomstig bleek te zijn. Hierop zijn de zes verdachten van respectievelijk 16, 17, 18 en 19 jaar aangehouden voor heling. De auto en het navigatiesysteem zijn in beslag genomen.

Winkeldiefstallen

UTRECHT - Op vrijdag 3 oktober omstreeks 16.10 uur is een 27-jarige vrouw uit Zaandam aangehouden voor winkeldiefstal. De politie werd gealarmeerd toen een beveiligingsmedewerker van een winkel aan het Gildenkwartier een winkeldievegge had aangehouden. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat de vrouw een mobiele telefoon had meegenomen zonder af te rekenen. De verdachte is vervolgens overgedragen aan de agenten en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Tegen de vrouw is proces-verbaal opgemaakt.

UTRECHT - Op zaterdag 4 oktober omstreeks 10.30 uur is een 28-jarige man uit Rotterdam samen met een 50-jarige vrouw uit Utrecht aangehouden voor winkeldiefstal. De politie werd gealarmeerd toen een manager van een supermarkt aan de Roelantdreef de winkeldieven had aangehouden. Zij hadden voor honderd euro aan diverse goederen gestolen. De verdachte is vervolgens overgedragen aan de agenten. Tegen de verdachten is een proces-verbaal opgemaakt en beiden hebben een ontzegging van de winkel.

Alcoholcontrole

UTRECHT Op vrijdagavond 3 oktober is omstreeks 20.40 uur een 28-jarige man uit Polen aangehouden voor het rijden onder invloed. Tijdens een grote verkeerscontrole aan de Locomotiefstraat werd de bestuurder van een bestelbus gecontroleerd. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 570 ug/l uit. Aangezien de man uit het buitenland komt, moest hij de boete van 550 euro direct betalen.

Alcohol

UTRECHT Een 27-jarige man uit De Meern is op zaterdag 4 oktober omstreeks 23.20 uur aangehouden voor het rijden onder invloed. Na binnengekomen informatie, hebben agenten de automobilist aan de Parkzichtlaan een stopteken gegeven. Na de eerste blaastest bleek dat de man teveel gedronken had. Op het bureau wees de ademanalyse 695 ug/l uit. Het rijbewijs van de man is ingevorderd en tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Verkeerscontrole

UTRECHT In de nacht van vrijdag 3 op zaterdag 4 oktober omstreeks 00.45 uur heeft aan de Cartesiusweg een grote verkeerscontrole plaatsgevonden. Bij deze controle waren de (verkeers)politie, Belastigingdienst, douane en het interventieteam Utrecht aanwezig. Hierbij zijn in totaal 45 boetes uitgeschreven. Tien mensen zijn aangehouden voor; het rijden onder invloed (twee keer), het niet kunnen tonen van een identiteitsbewijs (een keer) en voor heling/diefstal (zes keer) van voertuigen. Eén persoon had nog een openstaande boete van 500 euro uitstaan. Daarnaast maakten twee automobilisten oneigenlijk gebruik van een grijs kenteken en een handelskenteken. Twee automobilisten hadden nog een vordering bij de Belastingdienst openstaan.

Openlijke geweldpleging

UTRECHT Zaterdagnacht 5 oktober omstreeks 03.45 uur zijn op de Lange Nieuwstraat een 21-jarige man en 19-jarig man aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging.

Surveillerende agenten ter plaatse zagen twee mannen rennen. Tegelijk werden de agenten aangesproken door een derde persoon. Deze bleek te zijn geslagen door de twee verdachte mannen, beide inwoners van Tilburg en Vught. Tijdens de vlucht splitsten de verdachten zich op, maar de politie was in staat ze beiden staande te houden. Het slachtoffer bleek de beide mannen eerder die avond op hun gedrag te hebben aangesproken ter hoogte van de Janskerkhof. Onderweg naar huis kwamen beide mannen verhaal halen bij het slachtoffer en sloegen hem vervolgens. Beiden zijn in verzekering gesteld.

Vechtpartij

UTRECHT In de nacht van zaterdag 4 op zondag 5 oktober heeft ter hoogte van de Mariaplaats een vechtpartij plaatsgevonden.

Omstreeks 02.00 uur kwam er melding dat er bij een horecagelegenheid aan de Mariaplaats een vechtpartij was ontstaan. Ter plaatse aangekomen troffen de agenten inderdaad een vechtpartij aan tussen meerdere mensen. De politie heeft een onderzoek ingesteld. Getuigen wordt verzocht contact op te nemen met de politie van stad Utrecht, op tel.: 0900-8844 of anoniem op 0800-7000.