Politie Gelderland-Zuid

Viertal aangehouden

Culemborg, 05-10-2008 o Bij een uitgaangsgelegenheid in Culemborg zijn zaterdagnacht vier jongeren aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. Zij zouden betrokken zijn geweest bij een vechtpartij op straat. Een 20-jarige inwoner van de gemeente Westland zou door de vier verdachten zijn geschopt en geslagen. Hij is daarbij lichtgewond geraakt.

Een vriend van het slachtoffer probeerde hem te hulp te schieten, maar zou daarop ook mishandeld zijn. Het groepje van vier zou de twee vervolgens nog achterna gegaan zijn, toen zij probeerden weg te komen. De 20-jarige heeft aangifte gedaan. Politieagenten die ter plaatse kwamen na de melding hebben op aanwijzen van de aangever vier personen aangehouden. Zij zijn allevier 18 jaar en komen uit Culemborg.

Het viertal is ingesloten en wordt nader verhoord over wat er precies gebeurd is. Eén van de vier is in verzekering gesteld, de anderen zijn na verhoor inmiddels in vrijheid gesteld. De politie gaat verder met het onderzoek. Van een getuige is een verklaring opgenomen. (08)

Laatst gewijzigd 05-10-2008 15:04 | © Regio Gelderland-Zuid |