Persberichten district Breda, 05-10-2008

Zeven arrestaties tijdens horecatoezicht in uitgaanscentrum Breda

BREDA: De politie heeft vannacht tijdens het horecatoezicht in het Bredase uitgaanscentrum zeven arrestaties verricht. Er was sprake van een ondanks het slechte weer, drukke zaterdagavond met een redelijk gemoedelijke sfeer.


-Een 19-jarige man uit Dordrecht werd op de Vismarktstraat aangehouden. Hij zou een 16-jarige jongen een kopstoot hebben gegeven.


-Een 23-jarige Bredanaar werd op de Vismarktstraat aangehouden omdat hij een portier bedreigd zou hebben. Hij was kennelijk kwaad omdat hij vanwege een opstootje uit de zaak gezet was. Een 22-jarige man uit Strijen werd aangehouden omdat hij volgens de agenten de openbare orde verstoorde Hij bemoeide zich met de aanhouding van de 23-jarige Bredanaar.


-Een 22-jarige Bredanaar werd zo verklaarde hij maar liefst vier keer in het gezicht geslagen op de Reigerstraat omdat hij geen sigaret had voor een 32-jarige man uit Utrecht. Deze man is aangehouden. Hij kon zich niet veel meer van het voorval herinneren en verklaarde zelf ook geslagen te zijn.


-Een 17-jarige jongen uit Rijsbergen werd op de Haven aangehouden. Hij zou daar een 17-jarige jongen uit Prinsenbeek een bloedneus hebben geslagen. Volgens de verdachte had de politie de verkeerde aangehouden. Tijdens deze arrestatie bemoeiden zich twee jongens uit Breda er mee. De knapen van 17 en 18 jaar werden eveneens aangehouden omdat zij niet voldeden aan de vordering te vertrekken.

Uitgaan in het centrum van Breda is veilig en gezellig; politie, gemeente en horecaondernemers willen dat ook graag zo houden en rekenen op de steun van het uitgaanspubliek. Daarvoor gelden wel enkele spelregels voor elke bezoeker van het horecagebied. Wie komt voor de gezelligheid, is van harte welkom. Wie Breda bezoekt met andere, minder goede bedoelingen, zoals het verstoren van de openbare orde, provocerend gedrag, discriminatie, drugs- en overmatig alcoholgebruik, zal dat merken. Bij zulke overlast komen agenten direct in actie, al dan niet op basis van camerabeelden die het hele gebied overzien. Dus: de politie in het horecatoezicht is vriendelijk als het kan en streng en doortastend als het moet. Zo blijft stappen in de binnenstad van Breda nu en in de toekomst veilig én karaktervol.

Rijder onder invloed aangehouden

BREDA: Vanmorgen is op de Ettensebaan omstreeks 06.50 uur een 43-jarige Bredanaar betrapt op het rijden onder invloed. De automobilist blies 420 ugl. Hij kan een proces-verbaal tegemoet zien.

Jeugdige GHB gebruiker aangehouden in Zundert

ZUNDERT: Een 17-jarige jongen uit Zundert is vannacht omstreeks 00.10 uur door personeel van een horecazaak overgedragen aan de politie nadat hij betrapt was op drugsgebruik. Hij had in de toiletruimte een flesje Flugel gevuld met GHB gedronken. Hij is vannacht omstreeks 02.20 uur weer in vrijheid gesteld.

Jongens aangehouden voor brandstichting

PRINSENBEEK: De politie heeft zaterdagmiddag bij de school aan de Abdisstraat / Kapittelhof twee jongens beiden 15 jaar uit Prinsenbeek aangehouden ter zake brandstichting en baldadigheid. De jongens hadden bij de school een stapel papier in brand gestoken. Daarbij raakte ook een tafel in brand. Hierdoor liep het een beetje uit de hand, de brandweer heeft het brandje geblust. De ouders van het duo zijn in kennis gesteld.

Winkeldief aangehouden in Etten-Leur,

ETTEN-LEUR: Medewerkers van de Beveiligingsdienst van het winkelcentrum hebben zaterdagmiddag een 48-jarige Roosendaler betrapt op winkeldiefstal. Hij had uit twee winkels, goederen gestolen. De dief werd in een geschenkenwinkel betrapt toen hij daar een set pannen had weggenomen. In het kantoor bleek dat hij ook nog autolampen had gestolen in een andere winkel op het centrum. De Roosendaler heeft een boete van 380 euro gekregen.

Politie onderzoekt inbraak in winkel

ETTEN-LEUR: Zaterdagmorgen, rond 09.00 uur, werd ook een inbraak ontdekt in een zaak op het winkelcentrum van Etten-Leur. Een medewerker zag dat de gehele kantine bezaaid lag met plafondplaten en puin. Er bleek een gat in het dak gemaakt te zijn. Tevens bleek de kluis geforceerd te zijn. De dagomzet van vrijdag was gestolen.

Winkeldief steelt TBS film

BREDA: een 20-jarige Bredanaar werd zaterdagmiddag in een elektronicazaak aan de Kruisvoort betrapt op winkeldiefstal. Een bewaker zag dat de man een DVD in zijn jaszak stopte en daarna de winkel zonder af te rekenen uitliep. Hij had vier DVD's gestolen waaronder TBS en in The name of the king. Ook had hij een externe harddisk weggenomen ter waarde van 85 euro. De dief heeft een boete van 250 euro gekregen. Hij verklaarde dat hij het leuk vindt om de wet af en toe n de zeik te nemen.

Auteur
Willem van Hooijdonk