Zwarte Zakenvrouw & Zwarte Vrouwelijke Manager 2008 gekozen

05/10/2008 17:49

ZZVN - Zwarte Zakenvrouwen Nederland

Op 4 oktober jl. is tijdens het verkiezing's gala diner van de Businessclub Zwarte Zaken Vrouwen Nederland ( ZZVN ), die werd gehouden in het World Trade Center in Rotterdam in het bijzijn van vele prominenten en 600 genodigden uit Nederland en Europa, is Sandra Chedi - Directeur eigenaar van Amstel Botel BV te Amsterdam, uitgeroepen tot zwarte zakenvrouw Nederland 2008. Joan Ferrier, Directeur Directeur van E-Quality, werd uitgeroepen tot de zwarte vrouwelijke manager 2008.

De prijsuitreiking voor de Zwarte Vrouwelijke Manager Nederland 2008 werd gedaan door de Burgemeester van Rotterdam, De heer Ivo Opstelten. De prijs voor de Zwarte Zakenvrouw Nederland 2008 werd uitgereikt door de staatssecretaris van Justitie N. Albayrak.

Het juryrapport welke werd opgesteld onder leiding van Loek Hermans voorzitter MKB Nederland luidt als volgt; de winaressen van 2008 zijn;

Zwarte Zakenvrouw Nederland 2008 Sandra Chedi, Directeur en Eigenaar van Amstel Botel BV, te Amsterdam

Sandra Chedi heeft met het Amstel Botel - een drijvende hotelboot aan het IJ in Amsterdam - een belangrijke impuls gegeven aan het budgettoerisme in de hoofdstad. Met haar grote horecakennis en opmerkelijke visie op de hotelbranche is zij erin geslaagd een nieuwe stroom toeristen naar Amsterdam te trekken. Zowel voor de stad Amsterdam als voor de landelijke hotelbranche geldt haar onderneming als innovatief en uitdagend. Met een scherp oog voor kansen, inzicht in processen en gevoel voor het vinden en inzetten van de juiste mensen op de juiste plaats, weet zij zowel zakelijk als ideëel bruggen te slaan tussen alle mogelijke partijen om gezamenlijk de gewenste doelen te bereiken. Haar klanten en personeel dragen haar op handen, zij zien haar als een echte self-made woman die ondanks alle successen, bescheiden en zich zelf blijft. Haar groet maatschappelijke betrokkenheid wordt geroemd en komt tot uiting bij de vele bijzondere projecten die zij helpt ontwikkelen, zowel in de profit als de non-profit sector.

Zwarte Vrouwelijke Manager 2008 Mw. Drs. Joan Ferrier, Directeur van E-Quality, het kenniscentrum voor emancipatie, gezin en diversiteit te Den- Haag

Al op jonge leeftijd had Joan Ferrier specifieke aandacht voor etnische groepen en de situatie van kinderen en jeugdigen uit ontwikkelingslanden. Haar bewuste keuze om gelijk na de afronding van haar studie orthopedagogiek diverse leidinggevende posities in de jeugdzorg te vervullen resulterende daarom snel in haar huidige functie als directeur van E-Quality. Zij is de drijvende kracht achter het kenniscentrum "E-Quality" en is continue en onvermoeibaar bezig met man-vrouw verhoudingen, leefvormen en etniciteit in de moderne samenleving. Zij brengt en houdt dit niet alleen onder de aandacht van het brede publiek, maar ook van politici en beleidsmakers. Dit doet zij ondermeer door het verspreiden van kennis en informatie via symposia, onderzoeken maar vooral door het verbinden van netwerken. Joan Ferrier staat bekend als een vrouw die mensen met elkaar kan verbinden zonder daarbij de grotere verbanden uit het oog te verliezen. Met haar charme, overtuigingskracht en vasthoudendheid heeft zij de afgelopen jaren laten zien dat tegenwind ook kansen biedt. Haar medewerkers loven haar als een inspirerende manager die hen op ongekende wijze weet te motiveren. Haar bestuurlijke en maatschappelijke betrokkenheid komt mede tot uiting in de vele bestuurlijke functies die zij momenteel vervult en haar lange lijst van publicaties.

De businessclub ZZVN is al ruim elf jaar actief in Nederland. De verkiezing van de zwarte zakenvrouw Nederland vormt een van haar hoogtepunten. Zij stelt zich ten doel de positie van zwarte zakenvrouwen in de samenleving te versterken door middel van een (inter)nationaal netwerk dat niet alleen het ondernemersschap, maar ook de positie van zwarte vrouwen op hoge posities in de samenleving bevordert.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.com) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.zzvn.nl