Dick Freebird vijfde in BRL-V6 tijdens A1GP op Zandvoort

Rosmalen, 5 oktober 2008 - Dick Freebird heeft tijdens de A1GP op Circuit Park Zandvoort laten zien onder alle omstandigheden uitstekend met zijn BRL-V6 uit de voeten te kunnen. In de eerste, onder droge omstandigheden verreden wedstrijd behaalde de 22-jarige coureur uit Rosmalen een keurige 7de positie terwijl hij in de drijfnatte tweede race zelfs beslag wist te leggen op de 5de plaats, zijn beste klassering in de hoogaangeschreven Benelux Racing League van dit seizoen. "Dit zijn mooie resultaten waar ik erg tevreden mee kan zijn. Zowel op droog als nat ging het goed en hield ik zicht op de leiders. Ook voor mijn plaats in het kampioenschap is dit een mooi resultaat", aldus een tevreden terugblikkende Dick Freebird.

De kwalificatie voor de Benelux Racing League (BRL) werd in verband met het drukke programma van de A1GP al op vrijdag verreden en leverde voor Dick Freebird in het sterk bezette veld een 13de plaats op. "De balans in de auto was goed maar door de harde wind was slipstreamen erg belangrijk. Ik had gehoopt op een 9de of 10de plaats maar kon niet maximaal profiteren van het moment dat de banden optimale grip leverden, dat blijft een punt waaraan ik moet werken", aldus Dick Freebird vol zelfkennis.

Dat Dick Freebird meer 'racer' dan 'kwalificeerder' is bleek al in race één. Bij de eerste doorkomst was hij opgeklommen naar de tiende positie om in de daaropvolgende ronden met fraaie inhaalacties drie sterke concurrenten te passeren en daarmee beslag te leggen op een voortreffelijke 7de plaats. In een zo competitief veld waarbij geen van de voor hem geplaatste toppers uitviel een uitstekende prestatie. "De start ging goed, maar zoals gebruikelijk was het in de eerste twee bochten weer dringen geblazen. Ik kwam achter Niels Bouwhuis op een 10de plaats terecht. Ik was sneller maar kon er niet zo gemakkelijk langs komen. Toen ik hem eenmaal gepasseerd was liep ik snel weg en sloot in twee ronden bij Ferdinand Kool aan. Die kon ik voor de Tarzanbocht uitremmen en op identieke wijze pakte ik in de laatste ronde Christiaan Frankenhout. Met dit resultaat ben ik dik tevreden. Ik kon het tempo van de mannen voor me goed volgen."

Race twee werd onder extreem natte en dus moeilijke omstandigheden verreden. Bij de start kwam Dick Freebird even in het gedrang maar wist toch zijn 7de startplaats te heroveren. In een foutloos gereden race kon hij vervolgens profiteren van een drivethroughpenalty en een crash van twee concurrenten waardoor de coureur uit Rosmalen in deze competitieve klasse als 5de de finish passeerde. "Mijn beste resultaat van dit seizoen. In hield steeds zicht op de leiders en heb gezien de natte omstandigheden niet te veel risico genomen. Ik ben erg blij dat we nu bij droog en nat weer hebben kunnen scoren."

De volgende en tevens laatste twee wedstrijden van het seizoen 2008 in de Benelux Racing League worden verreden op Circuit Park Zandvoort en wel op 26 oktober tijdens de allesbeslissende Finaleraces.

Uitslag BRL, race 1: 1. Donald Molenaar 12 ronden in 22:24,977, 2. Nelson van der Pol op 2,383 seconden, 3. Donny Crevels op 4,669. 7. Dick Freebird op 21,521.

Uitslag BRL race 2: 1. Donald Molenaar 12 ronden in 25:43,785, 2. Nelson van der Pol op 5,734 seconden, 3. Christiaan Frankenhout op 8,756, 5. Dick Freebird op 19,563.

Stand na 12 van in totaal 14 races: 1. Donald Molenaar 209 punten, 2. Sandor van Es 177,

3. Donny Crevels 166, 9. Dick Freebird 83.

Voor de redactie: Meer informatie wordt u graag verstrekt door Dick Freebird: 06-12998367.