Ingezonden persbericht

Hoek Dragons Utrecht / Overvecht


Goede morgen,

Zondagavond om 20 uur is het eindelijk zover. We hebben er 18 jaar op moeten wachten, maar het ijshockey in Utrecht is terug op eredivisieniveau. De eerste wedstrijd op de gerenoveerde Vechtsebanen wordt gespeeld tegen de Amstel Tigers uit Amsterdam.

Wij hebben niet de illusie om direct kampioen van Nederland te worden maar zullen wel alles in het werk gaan stellen om in ieder geval een plaats in de play offs te gaan bemachtigen. Dit gaat gebeuren met een mix van ervaren Utrechtse spelers, jeugdig Utrechts talent en versterkt met een contigent importspelers uit Slowakije.

Wij als ijshockey club Utrecht (www.ijcu.nl) hebben ervoor gekozen onze club op een andere manier op de kaart te zetten dan gebruikelijk is in de sportwereld. Wij zetten sterk in op onze maatschappelijke betrokkenheid. Zo hebben wij afgesproken 10% van onze recette af te staan aan de Doktor Klaun Foundation ( http://www.drklaun.sk ). Deze stichting is in Centraal Europa, en met name in Slowakije, actief op het gebied van gehandicaptenhulp en meer speciaal in het verstrekken van medische hulpmiddelen en het verzorgen van voorstellingen voor geestelijk en lichamelijk gehandicapte kinderen in die langdurig verblijven in tehuizen en instellingen. Mede hierdoor krijgen wij in ruil de technische ondersteuning, in de vorm van bovengenoemde Slowaakse spelers.

Tevens hebben wij besloten zonder shirtsponsor te gaan spelen. De gemeente Utrecht heeft het mede mogelijk gemaakt dat wij in de eredivisie kunnen uitkomen en aangezien onze thuisbasis zich bevindt in de wijk Overvecht in Utrecht, een zgn. Vogelaar wijk, hebben wij besloten te gaan spelen met op het shirt reclame voor de wijk: Overvecht, Prachtwijk. Een voorbeeld hiervan sturen we als bijlage mee.

Vanuit de wijk gaan wij proberen zoveel mogelijk jeugd bij de club te betrekken. Wij zullen b.v. jeugd de kans te bieden als steward/beveiliger bij ons aan de slag te gaan. Dit kan dan onder begeleiding van het R.O.C. dat ook leerling beveiligers aan ons levert. Deze leerlingen komen vanuit de hele provincie Utrecht en verdienen hiermee weer studiepunten. Tevens zullen onze Slowaakse spelers schaatslessen gaan verzorgen voor belangstellenden vanuit de wijk.



Ingezonden persbericht