Nederlandse Tafeltennisbond

Eredivisie (4/5 oktober): Opnieuw zeven punten dames Westa; nieuwe koploper heren

Bonnema/Westa heeft opnieuw de maximale score neergezet in de Eredivisie dames. De Limburgse ploeg stuurde Amsterdam'78 met 7-0 terug. Bij de heren is regerend landskampioen AA-Drink/FVT de nieuwe koploper na een 5-2 overwinning bij Scylla in Leiden.

Li Nan Sun, Monique Posthuma en Nicky Zetsen (Bonnema/Westa) wonnen deze najaarscompetitie tot nog toe al hun enkelpartijen. Het drietal lijkt hard op weg om de reguliere competitie als eerste af te sluiten en zodoende straks de beste uitgangspositie voor de play-offs te hebben.

Achter de Wessemse dames komen regerend landskampioen Li-Ning/MF Services Heerlen en Dozy Den Helder/Noordkop ook dicht in de buurt van plaatsing voor de strijd om de najaarstitel. De vierde plaats is nog altijd in handen van SKF met achttien punten uit vier wedstrijden. Onderin lijkt TTV Hilversum voortijdig al het degradatielot van promovendus TOGB uit Berkel & Rodenrijs te hebben beslecht. Het onderlinge duel werd 6-1.

Bij de heren wisselt de koploper in de Eredivisie bijna wekelijks. Met een goede 5-2 overwinning op het Leidse Scylla heeft AA-Drink/FVT de leiding overgenomen. Michel de Boer kwam pas voor de tweede keer dit seizoen in actie en pakte twee partijen. Ook Barry Wijers bleef ongeslagen en gezamenlijk behaalden ze de winst in het dubbelspel. Nummer twee Petstra/DTK'70 leed een nederlaag (5-2) bij Openline/Westa, dat met een wedstrijd minder gespeeld op één punt van de Drenten volgt. De Chinees Zhou Chang Long zorgde voor de enige twee punten tegen Westa, waar Daan Sliepen ongeslagen bleef.

Vijf kandidaten zijn nog in de strijd om de play-offs bij de heren. In die race deed Bultman/Smash'70 goede zaken door in Oegstgeest Pecos met 4-3 te kloppen. Boris de Vries bleef namens de Hattemers ongeslagen. Messchendorp Pallet noteerde aan de onderkant van de ranglijst een belangrijke overwinning. In Harkstede klopte het de gasten uit Bergeijk met 6-1.

Stand Eredivisie heren (per 5 oktober)
Positie
Team
Punten

1.
AA-Drink/FVT
5 - 22

2.
Petstra/DTK'70
5 - 20

3.
Openline/Westa

4 - 19
4.
Pecos

5 - 19
5.
Bultman/Smash'70
5 - 19

6.
Messchendorp Pallet
5 - 13

7.
Scylla
4 - 11

8.
Bergeijk
5 - 10

Stand Eredivisie dames (per 5 oktober)
Positie
Team
Punten

1.
Bonnema/Westa
4 - 27

2.
Li-Ning/MF Services Heerlen
4 - 21

3.
Dozy Den Helder/Noordkop

4 - 19
4.
SKF
4 - 18

5.
AA-Drink/FVT

6 - 18
6.
Amsterdam
5 - 16

7.
TTV Hilversum
5 - 12

8.
TOGB
6 - 2

NTTB/HH